2024.05.23, Csütörtök

Coop Májusfa Futás április 21-én

2016.04.15. 11:40

Április 21-én rendezik meg Szolnokon a Coop-futásként közismert májusfa futást. A város talán legnagyobb tömegsportrendezvényén minden eddiginél több ember, mintegy nyolcezren vesznek részt. A futás helyszíne ismét a város főterén, a szolnoki Kossuth téren lesz, innen indul és ide is érkezik vissza.

A program célja, hogy világszerte egyre népszerűbbek az utcai futó programok, a futás népszerűsítése, az egészség megóvása. A kocogás sportértéke mellett ezek a programok közösségi élményt, vidám fesztivál hangulatot, kellemes időtöltést nyújtanak a résztvevőknek. A COOP Futás népszerűségét jelenti, hogy a kezdeti évekhez képest jelentősen nőtt azon szállító partnereink száma, akik elkötelezett támogatói az egészséges életmódra nevelésnek, a szabadidő hasznos eltöltésének. Ez évben több mint 25 szállító partnerünk csatlakozott támogatóként vagy résztvevőként. 

Csepeli Lajos, a Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szalay Ferenc polgármester, valamint dr. Bene Ildikó, Szolnok parlamenti képviselője vett részt azon a sajtótájékoztatón, ahol beharangozták az eseményt.

A város vezetője kiemelte, Szolnok joggal lehet büszke sportéletére, s ami nagyon fontos: a diáksportjára és tömegsportjára.

- A Tiszaligeti Napok, a mindennapos testnevelés, az alsós gyerekek úszásoktatása, a testnevelési felmérőrendszer mind-mind szolnoki ötlet, melyből azóta országos példa lett – mondta Szalay Ferenc. – Külön öröm, hogy egy olyan nagy cég, mint a Coop, a program mellé áll, mert ezzel azt hirdeti: ebben a városban nem csak az élsport, hanem minden sport nagyon fontos.

Dr. Bene Ildikó az egészségtudatosság fontosságát hangsúlyozta. Szerinte Szolnokon egy olyan egységes gondolkodásmód alakult ki valamennyi korosztály egészségét illetően, mely országszerte egyedülálló.

- Az idősektől a legkisebbekig számos egészségügyi- és sportrendezvény szolgálja az itt élők egészséges életmódját. Ez a futóverseny sem kizárólag a gyermekek megmozdulása lesz, már eddig több mint ezer felnőtt is nevezett – magyarázta.

Csepeli Lajos, a Coop elnöke igazi sportőrült, ennek előnyeit pedig éppúgy élvezi az élsport, mint a tömegsport. Az általa vezetett cég az olimpiai csapattól a kosárlabdán és a vízilabdán át a gyerekversenyekig sokmindent támogat.

- A társadalmi szerepvállalás fontos számunkra, persze ezt nem tehetnénk meg akkor, ha Magyarország gazdasági mutatói nem lennének ilyen jók. Nem titkoljuk, remek évet zártunk tavaly, s az idei is egészen kiválóan indult. Ennek előnyeit pedig szeretnénk, ha a magyar és a szolnoki sportélet egyaránt élvezné.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a COOP Szolnok Zrt. április 21-én csütörtökön (eső esetén április 26.), COOP májusfa FUTÁS szlogennel a városban és a térségben élő általános, középiskolás diákok és a felnőtt lakosság mozgósításával ez év legnagyobb szabadidősport rendezvényét szervezi meg.        

Szolnok városban a szabadidősportnak évek óta kiemelt szerepe van.   A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ez évben a 25. jubileumi évében indítja útjára futó rendezvényét. A COOP Szolnok Zrt.-vel közösen ebben az évben már a 4. alkalommal kerül megrendezésre a program.

A futásra, a kocogásra, a mozgásra előző évben, több mint 7000 fő jött el. Ezért most, az évek óta növekvő érdeklődést figyelembe véve, 8000 fő aktív résztvevő várható. Az iskolák felé kiküldésre kerültek a jelentkezési lapok. Az előzetes felmérések szerint az iskolás diákok mellett munkahelyek, felnőtt csoportok, baráti társaságok is jelentkeztek.

Több szállító partnerünk egészséges életmódot támogató termékeivel jelen lesz a rendezvényen, ahol lehetőség lesz a termékek kóstolójára is (SIO, Eisberg, Mirsa, Fornetti, Alaska, Cornexi, Joya, Parmalat, Good Milk,).

A program lebonyolítása:

Az első 8000 fő jelentkező Coop pólót kap ajándékba, melyet a futás napján, a regisztrációs kártya leadása után a helyszínen adunk át a felnőtt, munkahelyi csoportok jelentkezőinek, míg az iskolákba előző napon kijuttatjuk a zavartalan lebonyolítás érdekében. 

Jelen lesz több szolnoki kötődésű olimpikon is, akik aktívan részt vesznek a rendezvényen és már negyedik éve velünk futnak. Ők: Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Pauman Dániel, Tóth Dávid a magyar kajak négyes tagjai.

Coop Futással célunk, hogy minél több gyerek és felnőtt sportoljon, mozogjon naponta. A magyar olimpikonok letették mellettünk a voksot és Ők ezzel, hogy itt lesznek közöttünk, nem csak az élsportot, hanem a tömegsportot is népszerűsítik.

A program közös bemelegítéssel indul, ez után a RAJTOK az alábbiak szerint indulnak:

 15.00 óra középiskolások, felnőttek – a táv 2500 m

 15.10 óra általános iskola felső tagozat, felnőttek – a táv 2500 m

 15.30 óra általános iskola alsó tagozat, felnőttek, nordic walking – a táv 1600 m (felnőtt futók két kört csak ezen a távon futhatnak – a táv 3200 m).

forrás: szolnok.hu

Galéria

KitekintőCoop-futástömegsport

Ajánljuk még