2024.04.12, Péntek

Csoportos tájékoztató a tiszapüspöki gabonafeldolgozó álláslehetőségeiről

2016.04.13. 10:48

Csoportos tájékoztatót szerveztek, a Tiszapüspöki területén a TISZA-TK Projekt Kft által megvalósítandó gabonafeldolgozó gyárban létesülő munkalehetőségekről.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya csoportos tájékoztatót szervezett a legalább középfokú végzettségű szakképzett álláskeresők részére, a Tiszapüspöki területén a TISZA-TK Projekt Kft által megvalósítandó gabonafeldolgozó gyárban létesülő munkalehetőségekről, a beruházás időbeli ütemezéséről, megvalósulásáról.

A 45 milliárd forintos zöldmezős fejlesztéshez az állam 9,5 milliárd forinttámogatás nyújt. A felépülő gyár mintegy ezer embernek biztosíthat munkát. A 100%-ban magyar tulajdonú új gyárban 2017-től 550 embert foglalkoztatnak majd, s további mintegy 750 munkahely jöhet létre az üzem működésével összefüggésben. Az üzemben a tervek szerint évente félmillió tonnánál több kukoricát dolgoznak fel és a fő termék az izocukor mellett, több terméket is előállítanak majd. A vállalkozás már 2018-ban 55 milliárd forintos forgalmat szeretne elérni és a termékeik jelentős részét az európai piacon szeretnék értékesíteni.

A csoportos tájékoztatóra közép és felsőfokú végzettséggel rendelkező álláskeresőt és érdeklődőt vártak, akik az érintett szakterületeken laboráns, vegyész, vízügyi és környezetvédelmi középfokú vagy technikusi szakképzettséggel, közép és felsőfokú élelmiszeripari végzettséggel, vegyipari középfokú vagy technikusi végzettséggel, műszaki (elektronika, gépészet) középfokú vagy technikusi végzettséggel rendelkeznek, valamint gépészmérnök, villamosmérnök, gazdasági vagy logisztikai felsőfokú szakképzettségűeket is vártak.

Ezenkívül villanyszerelő, asztalos, állványozó, forgácsoló, lakatos, hegesztő, targonca és emelőgép kezelő, könnyű és nehézgép kezelő, kazángépész, nyomástartó edény kezelő gépész szakképzettséggel rendelkezők érdeklődésére is számítottak a tájékoztató szervezői.

A csoportos tájékoztatón a TISZA-TK Projekt Kft képviselői részletes információt nyújtottak az álláslehetőségekről, a beruházás időbeli ütemezéséről, megvalósulásáról.

A tájékoztató iránt nagy volt az érdeklődés. A foglalkoztatási osztály által meghívott 300 főből 222-en jelentek meg. 50-en már a helyszínen kitöltötték a munkáltató jelentkezési lapját. Többen személyes beszélgetés keretében tettek fel kérdéseket a gabonafeldolgozó megjelent munkatársainak. A gyár vezetése jövő év januárjáig 550 fő felvételére tett ígéretet.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

GazdaságTiszapüspökigabonafeldolgozóTISZA-TK Projekt Kft