2024.05.23, Csütörtök

Egyeztetés a foglalkoztatási paktumról

2016.06.16. 06:52

A már benyújtott megyei paktum tapasztalatairól és a helyi paktumok megvalósításával kapcsolatban tartott  szakmai egyeztetést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Megyei Kormányhivatal.

A már benyújtott megyei paktum tapasztalatairól és a helyi paktumok megvalósításával kapcsolatban tartott  szakmai egyeztetést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Megyei Kormányhivatal. Az eseményen a megjelenteket Dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos asszony és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.


A megyére jutó 53,7 milliárd forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében lehetőség nyílik a foglalkoztatás bővülését támogató együttműködések, azaz ún. foglalkoztatási paktumok megvalósítására. Megyei szinten 1,339 milliárd forint, helyi (azaz járási) szinteken összesen 3,124 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra. A projektek 70%-a közvetlen célcsoport támogatást szolgál, amely a valóságban lehetővé teszi a regisztrált munkanélküliek foglalkoztatásának támogatását képzés, bértámogatás illetve egyéb munkaerő-piaci szolgáltatást formájában vagy az önfoglalkoztatást segítve. 

forrás: jnszm.hu

Galéria

Aktuálisfoglalkoztatási paktum