2024.05.26, Vasárnap

Futva toboroznak a katonák

2016.04.19. 13:11

A Magyar Honvédség a fővárost és valamennyi megyét érintő 2016 km-es váltófutást rendez a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére.

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a fővárost és valamennyi megyét érintő 2016 km-es váltófutást rendez a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, valamint a katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére. A rendezvény keretében megemlékezik a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekről, és mindazokról, akik életüket áldozták a hazáért.

A program szolnoki eseményeiről Szabó István, Szolnok alpolgármestere, valamint Almási László őrnagy, a szolnoki hadkiegészítő parancsnokság parancsnoka tartott közös sajtótájékoztatót.

- Szolnok igazi sportos város, ahol a tömegsport-rendezvények igazi otthonra találnak – mondta Szabó István alpolgármester. – A toborzófutás előtt néhány nappal a COOP-futás rendezvényén például nyolcezren futják le a távot.

A „Toborzó Országfutás” április 13-án Budapestről indult és 27 nap alatt, több mint 200 település érintésével 2016. május 20-án ér célba ugyancsak Budapesten. A katonák április 26-án kedden 11 órára érkeznek Szolnokra, a Kossuth térre, majd onnan a szolnoki indulókkal, köztük Szabó István alpolgármesterrel kiegészülve elfutnak a RepTárig.

- A futás során érintett településeken – a helyi iskolák és intézmények bevonásával – várjuk a lakosságot, legfőképpen az iskolás korosztályt, hogy csatlakozzanak a katonákhoz, és fussanak együtt velünk az adott településen, hangsúlyozva az egészséges életmód fontosságát – mondta sajtótájékoztatóján Almási László őrnagy.

Az őrnagy szólt a toborzófutás egyik fontos karitatív céljáról is, mely a szolgálatteljesítés közben elhunyt katonák gyermekeiről történő gondoskodás. A nemes célt támogatók között a Szolnoki Olaj KK kosárlabda csapat által felajánlott Keller Ákos-mezt, valamint a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapata által dedikált labdát sorsolják ki.

A szolnoki rendezvényre már délelőtt 10 órától érdemes ellátogatni, hiszen katonai bemutatók, különleges fegyverek is megtekinthetők lesznek.

forrás: szolnok.hu

Galéria

Aktuáliskatonahonvédségtoborzó országfutás