2024.05.27, Hétfő

Újabb Jász-Nagykun-Szolnok megyei közúti beruházást adtak át

mti, magyarepitok.hu

2016.12.09. 08:36

Átadták a 4628 jelű Tiszaföldvár-Mezőtúr összekötő út mintegy 6,4 kilométeres szakaszát Mezőhék közelében.

A komplex útfelújítási program keretében végzett felújítás bruttó 622 millió forint hazai forrásból valósult meg. 

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára avató beszédében elmondta: a Területi Operatív Program forrásain túl a kormány az idén 69 milliárd forintot költött, jövőre pedig 100 milliárd forintot fordít az ország úthálózatának megújítására. Ezen túl a Magyar Közút Nonprofit Kft. saját forrásaiból is jut utak korszerűsítésére.

A Magyar Közút Nonprofit Kft. spórol a legtöbbet a felújított utakon, hiszen kevesebbet kell kátyúzni, több szabad munkaereje, energiája és pénze marad.     

 

Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója az eseményen elmondta: a Tiszaföldvár-Mezőtúr összekötő út beruházásának keretein belül egyebek között megújultak az autóbuszmegállók, az árkok, padkák, átereszek javítását is elvégezték. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultak a jelzőtáblák és a szalagkorlátok.     

Az idén rendelkezésre álló 69 milliárd forintból több mint 300 kilométer útburkolatot újítottak fel országszerte a Magyar Közút megbízásából, a kormány finanszírozásával. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3,3 milliárd forintból újult meg a megye több útszakasza csaknem 27,1 kilométer hosszan.     

A megyében a 4628-as jelű Tiszaföldvár-Mezőtúr összekötő út külterületi szakaszának korszerűsítése mellett megújult a 4-es számú főút Fegyvernek-Szapárfalu lakott területét érintő szakasza, a 46-os számú Törökszentmiklós-Endrőd-Mezőberény  másodrendű főút külterületi szakasza, a 32-es főút Hatvan-Szolnok közötti elsőrendű főút külterületi szakasza, valamint a 44-es számú Kecskemét-Békéscsaba-Gyula elsőrendű főút külterületi szakaszának 44-45-ös számú csomópontja. 

GazdaságmezőtúrTiszaföldvárkomplex útfelújítási programközúti beruházásMezőhék