2024.05.22, Szerda

Újabb fejlesztésekkel bővül a jászfényszarui ipari park

mti, magyarepitok.hu

2017.01.12. 10:48

Egy koreai fémmegmunkáló 2500-3000 négyzetméteres új épületet hoz létre, ugyanakkor az ipari park is fejleszti az infrastruktúráját és a vállalkozói házát.

Több fejlesztés is lesz idén a jászfényszarui ipari parkban. A részletekről az ipari parkot működtető önkormányzati cég, a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. (JIC) ügyvezetője számolt be.


Koreai és német beruházás idén a középpontban

Versegi László elmondta, a koreai tulajdonú Sangjin Micron Hungary Kft. folytatja üzeme bővítését. A fémmegmunkáló cég már másodjára bővíti gyártósornak, irodáknak és raktárhelyiségeknek is helyet adó üzemcsarnokát. Korábban egy mintegy 1000 négyzetméteres raktárt alakított ki, ezúttal pedig egy mintegy 2500-3000 négyzetméter területű fejlesztés van folyamatban présüzem és raktár céljára. A társaság a Samsung Electronics Magyar Zrt. beszállítójaként telepedett meg Magyarországon.

Az ügyvezető kiemelte a német Thyssenkrupp zöldmezős beruházását is, amelynek részeként az első ütemben már felépült a gyárcsarnok. A 30 milliárd forintos autóipari beruházással a német konszern kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt majd. Ezzel közel 500 új munkahelyet teremt Jászfényszarun.


Folyamatosan érkeznek az újabb cégek

Versegi László kiemelte, a nagy cégek mellett a magyar tulajdonban levő kisvállalkozások is folyamatosan érkeznek, és fejlesztenek a kisebb cégek is a területen. A JIC a múlt év végén vásárolt egy kétezer négyzetméteres csarnokot, amelyet azóta már sikerült is bérbe adnia. Emellett két, egyenként háromezer-ötszáz négyzetméteres ingatlant eladtak két magyar vállalatnak.

Az ügyvezető szólt arról, hogy a JIC egyrészt az ipari park infrastruktúráját készül fejleszteni mintegy 100-150 millió forintos beruházással. Másrészt lehetőséget keresnek a vállalkozói ház funkcióinak egy inkubátor háznak megfelelő bővítésére, mintegy 200 millió forintos fejlesztés keretében. Versegi László jelezte, hogy a jászfényszarui önkormányzat közlekedésfejlesztési beruházást is előkészít, ennek része lehet a kerékpárút meghosszabbítása is.

A jászfényszarui ipari park Budapesttől 60 kilométerre, az M3-as autópályától 12 kilométerre található, a Budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől 52 kilométerre helyezkedik el.

GazdaságJászfényszaruipari park