2022.01.22, Szombat

Csaknem 190 millió forintért fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot

mti

2017.05.20. 20:08

Út-, víz-, szennyvízcsatorna- és gázvezeték épül, bővül a villamoshálózat, kamionparkolót alakítanak ki, mintegy 360 négyzetméteres csarnoképületet építenek.

Hirdetés

A Terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával csaknem 190 millió forintból korszerűsítik az ipari parkot Kunszentmártonban, a beruházás előkészítése zajlik, a kivitelezés a tervek szerint 2018 elejétől az év végéig tart majd.


Az ipari park eredeti 28 hektáros területéből még 4,1 hektár szabad. Két cég működik az ipari parkban, a műanyag termékek gyártásával foglalkozó Nief Plastic Hungary Kft., és a fémmegmunkálással-feldolgozással foglalkozó Interplex Hungary Kft.

 

Egy harmadik cég, az autóipari beszállító, fém alkatrészek gyártásával foglalkozó Euraseal Bt. már épített csarnokot az ipari parkban, de a termelés még nem kezdődött meg. Egy kínai tulajdonú cég pedig élelmiszerfeldolgozó üzem építését tervezi, a tervek elkészültek.

 

A nyilvános cégadatok szerint a Kunszentmártoni Ipari Park Kft. mérleg szerinti eredménye 2014-ben 697 ezer forint volt, míg 2015-ben 1,2 millió forint veszteséget könyveltek el. Kocsis Tibor elmondta: 2016-ban is veszteséges volt a kft., de az előrejelzések szerint az idei esztendőt már nyereséggel zárják.

GazdaságKunszentmártonTerület- és Településfejlesztési Operatív ProgramKunszentmártoni Ipari Park Kft.