2021.10.27, Szerda

Egymilliárd forintból alakított ki új telephelyet Jászberényben a Káta CNC Kft.

mti

2017.05.03. 13:09

Több mint egymilliárd forintból, közel 500 millió forintos uniós pályázati támogatással új telephelyet alakított ki a fémmegmunkálással, kötőelem és közúti jármű, valamint járműmotor-alkatrészek gyártásával foglalkozó Káta CNC Kft.

Hirdetés

A Pest megyei Szentmártonkátán működő vállalat beruházása lehetőséget teremt a bel- és külföldi terjeszkedésére, a magasabb piaci igények kielégítésére, továbbá a foglalkoztatotti létszám jelentős bővítésére. A jászberényi projektet közel 500 millió forintos uniós pályázati támogatás segítette.

 

Csányi János ügyvezető tájékoztatása szerint az új jászberényi telephelyen CNC megmunkáló központokat, automata esztergagépet, stancoló célgépeket, stancszerszámokat, speciális daraboló gépeket, koordináta mérőgépet, és logisztikai eszközöket helyeztek üzembe.

 

A 20 éve alapított magyar cég fémmegmunkálással, kötőelem és közúti jármű, valamint járműmotor-alkatrészek gyártásával foglalkozik. Termékeinek 95 százalékát exportpiacokon, 5 százalékát Magyarországon értékesíti, az uniós országok mellett Brazíliába, Kínába és Mexikóba is szállít. Éves árbevétele tavaly meghaladta a 9,5 milliárd forintot, idén a tervek szerint megközelíti a 11,5 milliárdot, ami 21 százalékos növekedés.

 

A mostani fejlesztéssel a cég éves átlagos statisztikai létszáma egyötödével, 120 főre nőtt.

GazdaságJászberényautóiparSzentmártonkáta