2024.04.20, Szombat

Összesen 120 pályázat nyert el TOP-támogatást Jász-Nagykun-Szolnok megyében

mti

2017.05.19. 10:10

A támogatott projektek több mint félszáz önkormányzatot és két egyházi szervezetet érintenek, egyebek mellett ipari, helyi közlekedési és turisztikai fejlesztések is megvalósulnak.

Hirdetés

Százhúsz pályázat összesen 20,8 milliárd forint támogatást nyert el Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében eddig az idei első körben.

A forrásnak köszönhetően ipari parkokat, helyi gazdaságokat, gyermekintézményeket, valamint a turizmust is fejlesztik. Több településen megoldották a belvízelvezetést és zöldvárosokat alakítanak ki. Korszerűsítik a helyi közlekedést, az egészségügyi alapellátást és a szociális ellátást, továbbá a foglalkoztatást elősegítő és a társadalmi együttműködést szolgáló programokra is jut forrás.


A 2014-2020-as időszakban Jász-Nagykun-Szolnok megye TOP-kerete 53,786 milliárd forint, ebből lekötöttek a mostani támogatási döntéssel 20,8 milliárd forintot, a korábbiakkal pedig mintegy 7,5 milliárdot.

Hamarosan további projektekről is döntenek, amelyek várhatóan 11,7 milliárd forint lekötését fogják jelenteni. A TOP második pályázati körében pedig mintegy 13,8 milliárd forint összegre lehet még pályázatot benyújtani 2017 első félévének végéig.

GazdaságJász-Nagykun-Szolnok megyeTerület- és Településfejlesztési Operatív ProgramTOP-támogatás