2024.04.19, Péntek

Csaknem 1300 diákot foglalkoztattak Jász-Nagykun-Szolnokban

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.09.04. 15:30

A Nemzetgazdasági Minisztérium ebben az évben is meghirdette a Nyári diákmunka programot 2,3 milliárd forintos támogatási összeggel.

Hirdetés

A programindítás célja a korábbi évekhez hasonlóan idén is a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése volt ‒ közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A megyében közel 1300 diákot foglalkoztattak a nyár folyamán.

 

A program ezen felül biztosítani kívánta az önkormányzatoknál és az önkormányzati alaptevékenységet végző intézményekben a nyári szabadságolási időszakban jelentkező kisegítő munkaerőigények kielégítését is. A program 2017. június 19-től 2017. augusztus 31-ig tartott, támogatott foglalkoztatásra 2017. július 1-től 2017. augusztus 31-ig volt lehetőség. A program keretében a támogatott munkaadók az önkormányzatok és az önkormányzati alaptevékenységet végző intézmények voltak, akik legkorábban 2017. július 1-jétől legfeljebb 2 hónap időtartamra nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő, 16 és 25 év közötti fiatalokat foglalkoztathattak munkaviszony keretében, maximum napi 6 órás munkaidőben, bérköltség támogatással.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnak a program lebonyolítására központi forrásból 90 millió forint állt rendelkezésére, mely összeg felhasználásával legalább 1100 diák nyári foglalkoztatását kívánta a hivatal elősegíteni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kormányhivatal a Nemzeti Foglalkoztatási Alap megyére leosztott keretéből további 2,1 millió forint összeggel kiegészítette a támogatásra biztosított forrást.

A program ideje alatt a megyei járási hivatalok foglalkoztatási osztályai 94 munkáltatóval 162 darab támogatási szerződést kötöttek, mely eredményeként az önkormányzatok és intézményeik összesen 1296 diákot foglalkoztattak a nyári időszakban támogatással.

 

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

GazdaságfoglalkoztatásNemzetgazdasági MinisztériumJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnyári diákmunka2017 nyár