2018.07.19, Csütörtök

Hirdetés

Kétszázmillió forintos beruházással bővíti üzemét a Hegedűs-Hús Tiszafüreden
Hegedűs-Hús Bt.

Kétszázmillió forintos beruházással bővíti üzemét a Hegedűs-Hús Tiszafüreden

mti

2017.09.09. 08:51

A beruházással  40 új munkahelyet teremtenek a jelenlegi 60 mellé. 

Hirdetés

Kétszázmillió forintot meghaladó beruházással 500 négyzetméterrel bővíti húsüzemét Tiszafüreden a Hegedűs-Hús Bt., amely a fejlesztéshez 96 millió forint állami támogatást kapott - jelentette be az ügyvezető a pénteki alapkőletételen. 

Hegedűs Sándor köszöntőjében elmondta: az egy év alatt megvalósuló fejlesztés részeként a 700 négyzetméteres húsüzemet bővítik. A projekt keretében új berendezéseket vásárolnak és a cég működtetéséhez szükséges villamosenergia részbeni megtermeléséhez napelemrendszert alakítanak ki.

A beruházás elsődleges célja a hatékonyság növelése, ezért nem tervezik a mintegy 80 termékből álló portfólió számottevő bővítését, a heti gyártókapacitást pedig a mai 25-30 tonnáról legfeljebb 35 tonnára emelik.     

Termékeik szűk 10 százalékát saját üzleteikben, túlnyomó többségét hazai piacon értékesítik, ám ma már Németországba és Szlovákiába is szállítanak. A Hegedűs-Hús Bt. 2016-ban nettó 700 millió forint feletti árbevételt ért el és idén reményeik szerint ezt az összeget sikerül másfélszeresére növelniük.       

 

Az eseményen Kovács Sándor Tisza-tavi miniszteri biztos, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke kiemelte: kedvező változásokat jelez, hogy a Hegedűs-Hús fejlesztése egy olyan térségben valósul meg, ahová hosszú időn keresztül "lasszóval sem sikerült elhozni" a beruházókat. Most pedig egy helyi cég saját erejéből, munkájából és forrásaiból kezdett itt dolgozni és vált sikeressé.    

A bővítés időzítését kedvezőnek nevezte, hiszen az elmúlt időszakban az emberek egyre több és jó minőségű hústerméket vásárolnak.     

Ujvári Imre polgármester emlékeztetett: a cég beruházása jó példa arra, hogy egy település nem csak úgy képes fejlődni, hogy külföldi nagyvállalatokat vonz és telepít le, hanem helyi kis- és közepes cégek támogatásával is.

TiszafüredhúsüzemHegedűs-Hús Bt.