2020.08.13, Csütörtök

Hirdetés

Kapacitásbővítő beruházás a jászjákóhalmi Rego-Plast Kft.-nél

MTI

2018.07.16. 12:30

Csaknem 320 millió forint vissza nem térítendő támogatásból növeli gyártókapacitását a fő tevékenységként műanyag alapanyagot gyártó jászjákóhalmi Rego-Plast Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatását élvező fejlesztés során eszközöket vásároltak, valamint megépült egy csaknem nyolcszáz négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnok.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 24 gépkezelő technikus vagy műszaki mérnök és gyártósori munkatárs számára teremt munkalehetőséget. A cégnél 131-en dolgoznak.

A vállalat honlapján szereplő adatok szerint a 2005-ben alakult Rego-Plast Kft.  mintegy 6 hektáron végzi tevékenységét. A háromezer négyzetméteres üzemükben az éves gyártókapacitás 30 ezer tonna.

A műanyag alapanyag-gyártáshoz kapcsolódó fejlesztésnek köszönhetően a cég körülbelül ötven százalékos kapacitásnövekedést ér el - olvasható a közleményben. A társaság adalékok hozzáadásával vevőre szabva tudja elkészíteni a megrendelőnek szükséges alapanyagot elsősorban a szórakoztató, háztartási és elektromos cikkek gyártói számára.

A társaság tájékoztatása szerint  az értékesítés belöldre és külföldre ötven-ötven százalékos arányban oszlik meg.

A cégnyilvántartásban szereplő adatok szerint a Rego-Plast Kft. adózott eredménye 2017-ben több mint 800 millió forint volt, egy évvel korábban meghaladta a 285 millió forintot. A mérlegfőösszeg 2017-ben csaknem 6,8 milliárd forint, 2016-ban csaknem 6 milliárd forint volt.

GazdaságJász-Nagykun-Szolnok megyeműanyagJászjákóhalmaRego-Plast Kft.