2024.03.28, Csütörtök

Új laborépületet adtak át Béres szolnoki gyárában

mti

2018.09.25. 16:19

A beruházás keretében 37 új munkahelyet hoztak létre, így a helyben foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 300 fölé emelkedett.

Hirdetés

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli a jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

A miniszterelnök a gyógyszerészek világnapja alkalmából emlékeztetett arra, hogy Magyarországon közvetlenül 14 ezer embernek ad munkát az ágazat, közvetve pedig 34 ezer családnak nyújt megélhetést.
A kormányfő gratulált a Béres Gyógyszergyár újabb 3,2 milliárd forint értékű fejlesztéséhez, amelyhez a kormány a Nagyvállalati beruházás támogatási program keretében 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá. 

Orbán Viktor felidézte, hogy az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében - a jelenlegi beruházást is figyelembe véve - 10 milliárd forint feletti értékben történt fejlesztés, a legutóbbi alig egy évvel ezelőtt. 
A miniszterelnök elismerően szólt a Béres család sikertörténetéről, mint mondta: az erős piaci versenyben, nincs is más út a sikerhez, mint újabb termékek fejlesztése és a meglévők korszerűsítése. "Ilyen történetekből kellene sok még Magyarországnak"- fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta: mindent megtesznek azért, hogy minél több magyar családi vállalkozás bejárhassa azt az utat, amely már a Béres Gyógyszergyár mögött van. 


Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke elmondta: a beruházás keretében egy 2500 négyzetméter alapterületű használaton kívüli élelmiszeripari üzem megvásárlásával és átalakításával, a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű minőségellenőrzési laboratóriumot hoztak létre, analitikai vizsgálati és kutatás-fejlesztési eszközök, valamint gyártógépek telepítésével újabb infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre, bővítették kutatás-fejlesztési bázisukat és újabb termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártóterületet alakítottak ki. 
A cég árbevételének döntő részét a beföldi értékesítés jelenti, de az árbevétel 20 százaléka már az exportból származik

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az eseményen elmondta: augusztán 30-án, Szolnok a város napja alkalmából Béres József kapta meg Szolnok város díszpolgári címet, hiszen "a város nagyon sokat köszönhet a Béres-családnak". Jelezte, hogy a város adóbevételeihez 110 millió forinttal járul hozzá a Béres Gyógyszergyár.

GazdaságSzolnokBéres Gyógyszergyár Zrt.