2023.12.06, Szerda
Korszerűsítik a Szolnoki Ipari Park ipari víz- és szennyvízhálózatát
ipariparkszolnok.hu

Korszerűsítik a Szolnoki Ipari Park ipari víz- és szennyvízhálózatát

MTI

2019.08.27. 14:00

Korszerűsítik az önkormányzati tulajdonban levő Szolnoki Ipari Park Kft. ipari víz- és szennyvízhálózatát, a mintegy 760 millió forintos beruházás a napokban kezdődött és várhatóan jövő év szeptember 30-ig tart - közölte a kommunikációért felelős Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a fejlesztést az önerő mellett csaknem 550 millió forint európai uniós támogatásból finanszírozzák.

A közműhálózat fejlesztése egyebek mellett hozzájárul új telephelyek kialakításához és bővülhetnek az ipari parki szolgáltatások is, így a beruházásnak gazdaságélénkítő hatása is van.     Az ipari vízellátást az egykori cukorgyári vízkivételi mű létesítményeinek hasznosításával fejlesztik, a tisztítottszennyvíz-elvezetést pedig a Görbeér-melléki csapadékvíz elvezető csatornán keresztül korszerűsítik - írták.

Az önkormányzati tulajdonú Szolnoki Ipari Park Kft-t 1999-ben hozták létre, a nyilvános cégadatok szerint tavalyi nettó árbevétele 218 millió forint, adózott eredménye csaknem 46 millió forint volt.

GazdaságSzolnoki Ipari Parkkorszerűsítés szennyvízhálózatJász-Nagykun-Szolnok megye