2024.06.13, Csütörtök

Gazdasági társaság alakult a Pallas Athéné egyetem kivitelezésére

2016.01.23. 07:49

Az új kecskeméti gazdálkodástudományi kar és campus épületének kivitelezésére a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott hat Pallas Athéné-alapítvány megalapította a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-t (KEDO Zrt.). A közlemény szerint a gazdasági társaság célja a Kecskeméti Főiskola, illetve a Szolnoki Főiskola jelenlegi karainak fejlesztése, valamint a Kecskeméti Alkalmazott Tudományok Egyeteme, a későbbiekben a Kecskeméti Egyetem építészeti megvalósítása.


A KEDO Zrt. vezérigazgatója Szemerey Szabolcs, aki több mint hat éve a Kecskeméti Főiskola oktatója, 2011-től pedig részt vesz a főiskola duális képzésének elindításában, valamint a vállalatokkal és intézményekkel történő kapcsolattartásban.
A társaság igazgatóságának elnöke Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora lett, aki jelentős szerepet vállalt a járműipari alapszakKecskeméti Főiskolán történő elindításában, valamint a duális képzés magyarországi bevezetésében és meghonosításában.
Kecskemét eddigi legnagyobb, 15 milliárd forintos felsőoktatási projektje kezdődött meg tavaly június végén. A Pallas Athéné-alapítványok közös beruházásában 2017 szeptemberére új campusszal bővül a Kecskeméti Főiskola területe, az intézmény egy gazdálkodástudományi karral kiegészülve alkalmazott tudományok egyetemeként működhet tovább.
Amint azt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapokmánya és társadalmi felelősségvállalási stratégiája is tartalmazza, az MNB feladatának tekinti a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését, az ezt megalapozó közgazdasági, társadalmi gondolkodás serkentését, illetve az ehhez kapcsolódó intézményrendszer és infrastruktúra javítását.
Az MNB a rendelkezésére álló eszközökkel segíteni kívánja a magyarországi közgazdasági oktatást, az új irányzatok elterjedését, a tudományos műhelyek munkáját, a pénzügyi műveltség szélesítését, ennek érdekében hirdette meg a Pallas Athéné Közgondolkodási Programját és - a többi között - e céljai megvalósítására alapítványokat hozott létre. 


forrás: mti

fotó: kefoportal.kefo.hu

 

Galéria

AktuálisSzolnokKecskemétfőiskolaegyetemcampus