2024.07.25, Csütörtök

Érdeklődő, nyitott szemléletű ötödikbe lépő diákok jelentkezését várja az MCC

MTI

2016.08.30. 09:45

Szeptember 11-ig várja az érdeklődő, motivált gyerekek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja.

A felső tagozatos diákokat megcélzó speciális képzés Szolnok mellett még Miskolcon, Pécsen, Veszprémben és Budapesten érhető el. 
    

A program célja, hogy a szülőkkel és tanárokkal együtt segítse a gyerekek kibontakozását, látókörének szélesítését és az egyéni érdeklődési területek felfedezését, amely a későbbiekben a diákok tudatos pályaválasztását támogatja.  
    

A teljesen ingyenes képzés különlegessége abban rejlik, hogy a diákok nem formális keretek között, hétvégi oktatási napokon, valamint az oktatók által kapott anyagokon keresztül sajátítanak el a mindennapi élethez sok szállal kötődő témákat (mint a pénzügyi ismeretek, a média világa, a természettudományos kísérletek, egészségügyi tudatosság vagy a robotika), amelyekkel a hagyományos oktatási rendszerben nem találkoznak.
    

A program eddigi tapasztalatai szerint közösségi aktivitás és a kommunikációs készség terén mutatták a legnagyobb fejlődést a felső tagozatos diákok. A pszichológiai szakvéleményen alapuló eredményeket a régióvezetők és a szülők is megerősítették.
    

A FIT Program iránt érdeklődők a fit.mcc.hu oldalon tájékozódhatnak bővebben az ősszel induló képzésről.

Helyi hírekSzolnokoktatás