2024.04.24, Szerda

Radiográfusok Kongresszusa a megyeszékhelyen

kormanyhivatal.hu

2016.09.02. 10:15

A radiográfia, az orvosi képalkotás (röntgen, ultrahang) egy olyan terület, amely rendkívül meghatározó helyet foglal el a helyes diagnózis felállításához, a gyógyítás hatékonyságának a növeléséhez.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézet, valamint a Magyar Radiográfusok Egyesülete rendezte meg Szolnokon az országos, három napos, egészségügyi szakdolgozóknak szóló konferenciáját.

A kongresszus nyitó napján Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos, országgyűlési képviselő, Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a résztvevőket.

Dr. Kállai Mária úgy fogalmazott; az ember gyógyítása nemcsak feladat, de küldetés is egyben. Hivatás a szó legnemesebb értelmében, hisz a gyógyító orvos a legtöbbet adhatja a betegnek az életet. A kórház életében minden munkatárs, minden szakma fontos, hisz az orvos munkája nem lenne eredményes a szakdolgozók munkája nélkül.

 

A radiográfia, az orvosi képalkotás (röntgen, ultrahang) egy olyan terület, amely rendkívül meghatározó helyet foglal el a helyes diagnózis felállításához, a gyógyítás hatékonyságának a növeléséhez. A tudományos munka, az évről évre megrendezett konferenciák, előadások biztosítják, hogy az orvosok, szakdolgozók szakmai felkészültsége a lehető legmagasabb szintű legyen. Ez a kongresszus is lehetőséget teremt a tudományos munkák, eredmények megosztására, szakmai újdonságok megismerésére és természetesen a régi és új barátságok megerősítésére – tette hozzá a kormánymegbízott.

 

A képalkotó diagnosztikai és radiológiai szakma legjelentősebb éves szakmai rendezvényén orvosok és szakemberek tartottak előadásokat, majd a résztvevőknek lehetősége nyílt kórházlátogatásra is.