2024.04.20, Szombat
Kulturális magazinműsorokat támogat a médiatanács
Illusztráció (pexels.com)

Kulturális magazinműsorokat támogat a médiatanács

MTI

2018.09.22. 09:00

A 107 milliós támogatásból a Szolnok TV és a Karcag TV is részesül.

Hirdetés

Történelmi dokumentumfilmek készítésére 105 millió forintot különített el a médiatanács, a pályázatra 50-52 perces önálló alkotások terveivel lehet jelentkezni - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

A közlemény szerint a tanács idén is meghirdeti a Nemeskürty István-pályázatot, amelyre archív tartalmak újrafelhasználásával készülő, történelmi vagy sporttörténeti eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó dokumentumfilmeket várnak.

A szinopszisok beadási határideje október 18., az elkészült filmeket pedig 2020 végéig mutatják majd be az országos televíziók. A pályázat részletes kiírása megtalálható a mecenatura.mtva.hu oldalon - tették hozzá.

A második forduló a helyi televíziókat is támogatja

Kitértek arra is, a médiatanács 107,2 millió forintot ítélt oda huszonkét helyi vagy körzeti televíziónak a Magyar Média Mecenatúra Programon belül a rendszeresen jelentkező hírműsorok, valamint közéleti és kulturális magazinműsorok gyártására meghirdetett pályázat második fordulójában.

A támogatásból a Debrecen Televízió, a TV Szentendre, a Tatai Televízió, a szarvasi Körös Televízió, a Karcag Televízió, a Zalaegerszegi Televízió és a Sopron Televízió hírműsort, a Szentgál Televízió, a budapesti TV10 és ESTV, a Kiskőrös Televízió, a mórahalmi Móra-Net TV, a csornai Rábaközi Televízió, a Városi TV Mohács, illetve a Komló és Térsége Televízió közéleti magazin tartalmakat készíthet.

Kulturális magazinműsorok gyártására pedig a Vásárhelyi Televízió Hódmezővásárhelyről, a Szombathelyi Televízió, a Halas TV Kiskunhalasról, a Keszthelyi Televízió, a Városi Televízió Eger, a Nyíregyházi Televízió és a Szolnok TV kap támogatást - olvasható a közleményben.

Helyi hírekpályázatkultúratelevízió