2024.04.25, Csütörtök
Gondot okozott a havazás a Jászságban

Gondot okozott a havazás a Jászságban

jasz.katasztrofavedelem.hu

2019.01.23. 18:31

A keddi fagyos, havas időben jelentősen romlottak az útviszonyok Jász-Nagykun-Szolnok megyében, amely a közúti balesetek számában is testet öltött. Több embert kellett emiatt kórházba szállítani.

Hirdetés

Árokba sodródott és oldalára borult egy terepjáró kedd reggel a 44-es számú főúton, Öcsöd és Békésszentandrás között. Az autóban egy ember utazott, ő ki tudott szállni és nem sérült meg. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók állították kerekeire a gépkocsit.

Lehaladt az útról és oldalára borult egy személygépkocsi a 4202-es úton, Túrkeve és Mezőtúr között kedd délelőtt. A járműben hárman utaztak, ketten el tudták hagyni az utasteret, a sofőr viszont nem. Őt a mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók azután emelték ki, hogy kerekeire állították az autót. Az utasok közül egy ember könnyű, kettő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. 

Délután ugyanezen út Túrkeve és Kisújszállás közötti szakaszán csúszott árokba és ütközött fának egy személygépkocsi. A túrkevei önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, majd kivontatták az árokból. A járműben két ember utazott, mindkettőjüket súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

Nem sokkal később a túrkevei önkéntesek segítséget nyújtottak egy harmadik autósnak is a településen, a Józsa és a Bethlen Gábor utca kereszteződésében. Itt egy kisteherautó csúszott félig az árokba, a tűzoltók húzták ki onnan. Senki sem sérült meg.

Árokba hajtott és felborult egy személyautó kedd délután a 3401-es úton, Karcag határában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd kerekeire állították. Nem sokkal később a tűzoltók a 4-es számú főút karcagi szakaszára vonultak, ahol egy gépjármű szintén az árokba csúszott és oldalára borult. Az egységek megritkították a közeli növényzetet, hogy teljes útzár mellett kerekeire állíthassák és kihúzhassák az autót az árokból. Egyik esetben sem történt személyi sérülés.

A balesetek mellett kisebb beavatkozásokra is sor került.

Egy nagyméretű akácfa dőlt az úttestre kedd reggel egy Kunmadaras határában lévő bekötő úton. A fa teljesen elzárta az útpályát. A karcagi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Sérülés nem történt.

Egy romos épület első emeletéről zuhant a földszintre egy ember kedd délelőtt Jászladányon, a Kossuth Lajos utcában. Az ott tartózkodó ismerősök a jászkiséri önkormányzati tűzoltók kiérkezésére biztonságos helyre vitték a könnyű sérüléseket szenvedett embert. Az egység segített kivinni a sérültet az épületből, majd átadták a mentőknek.

Leszakadt a mennyezet egy családi ház egyik szobájában kedd este Kunmadarason, a Karcagi úton. Az eset idején a helyiségben senki sem tartózkodott. A karcagi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az ingatlant, majd az átjárhatóság érdekében kivitték a törmeléket az épületből. A ház lakható maradt.

Helyi hírekhavazásJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság