2020.06.03, Szerda

Hirdetés

Tovább csökkent a bűncselekmények száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Szalay Ferenc facebook

Tovább csökkent a bűncselekmények száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében

kormanyhivatal.hu

2019.03.12. 17:57

A tavalyi évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében mind a bűncselekmények, mind a közterületi jogsértések száma tovább csökkent – derült ki a megyei Rendőr-főkapitányság évértékelőjén. Megyei és városi vezetők részvételével, Dr. Berkó Attila kormánymegbízott jelenlétében tartották meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2018-as évértékelőjét.

Hirdetés

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány kiemelte, hogy illetékességi területükön csökkent az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma, emellett a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló közterületi jogsértések száma is tovább mérséklődött, ezzel együtt pedig a nyomozáseredményességi mutató is tovább növekedett.

Értékelőjében beszélt a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységekről, a vezető kiemelte, hogy a szervezet továbbra is nagy hangsúlyt fektet az együttműködés folytatására az önkormányzatok, a polgárőrök, az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket foglalkoztató munkáltatók, egyházak, iskolák, civil szervezetek és társszervek vezetőivel, képviselőivel.

 

Kifejtette, hogy a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának, azon belül is a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számának csökkentése továbbra is kiemelt feladat.

A dandártábornok köszönetét fejezte ki az állomány tagjainak a 2018. évben végzett tevékenységükért, helytállásukért.

Az értekezlet elöljárója dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes volt, aki az elmúlt év értékelésén túl ismertette az idei év főbb célkitűzéseit is.

 

 

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság