2024.04.19, Péntek
Gyorshajtásnál pirosra vált Szolnokon a Széchenyi lakótelep új jelzőlámpája
szolnok.hu

Gyorshajtásnál pirosra vált Szolnokon a Széchenyi lakótelep új jelzőlámpája

info.szolnok.hu

2019.07.01. 14:44

A Széchenyi körúton, a Lidl áruháznál a gyalogosok biztonságosabb átkelésének érdekében mostantól nyomógombos jelzőlámpa üzemel – hangzott el a sajtónyilvános bejáráson, melyen Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester mellett Kormosné Szombati Márta és Rehó János önkormányzati képviselők jelen voltak.

Hirdetés

Az eszközbe beépítettek egy forgalomszámláló egységet és egy, a közlekedés biztonságát növelő berendezést is. Ez utóbbi rendszer a megengedett maximális sebességet túllépő járműveket érzékelve megállítja, „bünteti” azzal, hogy a jelzőlámpa pirosra vált. Így várhatóan sikerül visszaszorítani a lakótelepen élőknek sok bosszúságot okozó gyorshajtást, elősegítve a közlekedési szabályok betartását.

A jelzőlámpa gyalogos átkelési ideje a mostani fázisidőről hamarosan egy hosszabb, 25 másodperces időre át lesz programozva. A lámpa reggel 5:30 - 22:00 óra között fog üzemel jelenleg, azonban ez várhatóan módosul a közeljövőben. A korábbi 3 méter átkelési szélességet 4,5 méterre bővítik.

A lakótelepen egyébként további fejlesztések várhatóak, a június közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt új parkolók építése és járdák felújítása is.

Helyi hírekSzolnokközlekedéssebességellenőrzés