2024.04.20, Szombat
Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon
info.szolnok.hu

Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon

info.szolnok.hu

2019.09.04. 18:40

A 2019. évi Szolnoki Gulyásfesztivál díszvendége Oroszország, érdemes lesz felkeresni standjukat, hiszen változatos programokkal, finom ételekkel készülnek!

Hirdetés

Részt vesz a gulyásfesztiválom Valerij Vladimirovics Ljehov követtanácsos, nagykövet-helyettes és Valerij Viktorovics Platonov, az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetségének tanácsosa, a budapesti Orosz Kulturális Központ igazgatója.

Többeknek ismerős lehet Marta Serebryakova énekesnő neve, vele is találkozhatunk a nap folyamán, előadása sokakat elvarázsol majd. Fellép a Gubernyija népi együttes Penza városból.

A orosz gasztronómia csúcsát képviseli Alexander Kubrikov moszkvai 36 éves sztárséf, akinek olyan éttermek fémjelzik munkáját, mint a  «Ричард Львиное Сердце», «Гиляй», «Пятый океан», «Модус» , «Буфет» , «Ватрушка», «Как есть».  Természetesen lehetőség lesz hagyományos orosz ételek és italok kóstolására.

Fényképkiállítás, az 1000 Út Utazási Iroda és az Orosz Kulturális Központ standja is várja az érdeklődőket, valamint lesz nyereményjáték is.

Az elmúlt tizenöt évben aktív kapcsolat alakult ki a két ország között elsősorban gazdasági, turisztikai, kulturális téren, Szolnokon jelenleg négy gimnáziumban is tanítják az orosz nyelvet. Az idén a Verseghy gimnázium delegációja utazott ki az uráli Jekatyerinburgba csereprogram keretein belül.

2004 óta minden évben megrendezésre kerül a Szolnoki Orosz Vacsoraest, ami a legszínvonalasabb, legelitebb gasztronómiai rendezvény a térségben.

2017–ben nyílt meg Szolnokon a Balalajka Orosz Bisztró, amelyet a Forbes Magazin a „legoroszabb orosz bisztró”-nak kiáltott ki. Üzemeltetője Kátya Morozova Magyarország egyetlen balalajka művésze, a világhírű Kristall-Balalayka együttes egykori zenész – énekese.

Helyi hírekSzolnoki GulyásfesztiválOroszországSzolnok