2024.04.26, Péntek
Hamarosan befejeződik az ipari park kivitelezése Kiskunfélegyházán
kiskunfelegyhaza.hu/Fantoly Márton

Hamarosan befejeződik az ipari park kivitelezése Kiskunfélegyházán

kiskunfelegyhaza.hu

2020.08.31. 15:14

A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2019 novemberében megkezdődött Félegyházán az Ipari Park II. projekt kivitelezése. A földmunkák után megtörtént a lőszermentesítés, befejeződtek a kötelező régészeti munkák, majd tavasszal a belső aszfaltozott feltáró út mellett kiépültek a közművek: víz, gáz, elektromos áram és közvilágítás, továbbá a kerítés is megvalósult. A kivitelezés befejezését követően kerül sor az internethálózatot kiépítésére, de lesz portaépület és kamerarendszer is. Erről dr. Gyuricza Gergő projektfelelős sajtótájékoztatón számolt be.

Hirdetés

A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése keretében a jelenlegi ipari park mellett, a Kiskunfélegyházát Kiskunmajsával összekötő közút mentén új, mintegy 30 hektáros ipari park épül. Az ipari parki beruházás jelentős mérföldkő Kiskunfélegyháza gazdasági fejlődésében, hiszen a meglévő ipari parkban, illetve a város területén gyakorlatilag elfogytak az értékesíthető iparterületek.

 

Vállalkozásokat is vonz a terület

A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem további befektetők számára kínál lehetőséget munkahelyteremtő beruházások létesítéséhez. Az eddigi üzemeltetési tapasztalatok alapján egy új, bekerített, akár az egyedi vállalkozói igényeknek is megfelelő közművekkel és megfelelő minőségű útkapcsolattal ellátott ipari parknak minősíthető iparterület képes lesz kiszolgálni a kis- és középvállalkozások telephely igényeit, valamint alkalmas lehet akár nagyvállalatok letelepítésére is – hangsúlyozta a projektfelelős.

Csányi József polgármester a projekthez kapcsolódóan arról beszélt, hogy

ez a beruházás ugyan nem látványos, de annál hasznosabb fejlesztés Kiskunfélegyháza számára. A város jövőbeni gazdasági fejlődésének az alapjait teremti meg.

A TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00003 azonosító számú Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A beruházás várhatóan 2020. novemberében zárul.

Helyi hírekKiskunfélegyházaipari park