2024.04.26, Péntek
Az életre tanítják a diákokat - Szolnokon is lehet jelentkezni
Illusztráció: pixabay.com

Az életre tanítják a diákokat - Szolnokon is lehet jelentkezni

MTI

2020.09.03. 16:07

Az újraélesztés és a pénzzel való bánás is téma a Fiatal Tehetség Programban, amely által a tudatos továbbtanulásra is felkészítik a gyerekeket.

Hirdetés

Még egy hétig, szeptember 10-ig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára. Az iskola mellett végezhető, ingyenes és gyakorlatorientált képzésre ötödik osztályba lépő diákok jelentkezését várják.

A diákok például megtanulnak újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt, még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek.

A gyerekek olyan szemléletformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatokkal való találkozás, a konfliktuskezelési tréning vagy a fogyatékkal élők világát megismertető érzékenyítő találkozások - olvasható az intézmény közleményében.

 

Távoktatásban is működik a program

A Fiatal Tehetség Program az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként személyes jelenlétet igénylő játékos szombati foglalkozásra épül. Mindezeken felül beszédközpontú angolóra és további közösségi programok színesítik a képzést. Amennyiben a vírushelyzet a személyes alkalmak megtartását nem teszi lehetővé, a képzés teljes mértékben távoktatásos formában valósul meg.

A program öt éve indult, jelenleg az ország hat városában, Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten érhető el, képzésein jelenleg 650 kisdiák vesz részt. Jelentkezni szülői ajánlással lehet a program honlapján (fit.mcc.hu) keresztül, amelyet követően a diákok egy válogatón vesznek részt - közölték a szervezők.

Helyi hírekMathias Corvinus Collegiumfiatal tehetség programtehetséggondozás