2024.03.28, Csütörtök
Szolnokot is érinti a Csík Zenekar LGT-dalokra épülő koncertje
illusztráció - pixabay

Szolnokot is érinti a Csík Zenekar LGT-dalokra épülő koncertje

mti

2021.06.30. 08:49

Azért kezdtek feldolgozásokat készíteni a népzene és a rockzene ötvözésével, hogy ezt a lüktető zenét minél több emberhez eljuttassák.

Hirdetés

Huszonhárom állomásos turnéra indul július 17-én a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal. A koncertsorozat az LGT dalaira készült feldolgozásokat mutatja be, amelyek az 50 éves Locomotiv GT két tagjával tavaly közös lemezen jelentek meg tavaly.    

"Nagy megtiszteltetés számunkra ez az együttműködés, hiszen az LGT maradandó zenei értékeket képviselt itthon és külföldön is. Annak idején, több mint tizenöt éve azért kezdtünk feldolgozásokat készíteni a népzene és a rockzene ötvözésével, hogy ezt a lüktető zenét minél több emberhez eljuttassuk. A dal a miénk című lemez és turné is ezt szolgálja" - mondta Csík János hegedűs-énekes a keddi budapesti sajtótájékoztatón.   

A turné első állomása július 17-én Tokajban lesz, majd a produkció augusztus 6-án a margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható és hallható. A koncertsorozat érinti mások mellett Egert, Fertőrákost, Veszprémet, Győrt, Kaposvárt, Pécset és Szolnokot, végül december 27-én a debreceni Kölcsey Központban zárul.

Helyi hírekzeneKaposvárkoncert