2021.09.22, Szerda
Új csúszdaparkot és élményelemekkel bővült gyermekmedencét adtak át Jászapátiban
Fotó: Mészáros János/MTI

Új csúszdaparkot és élményelemekkel bővült gyermekmedencét adtak át Jászapátiban

MTI

2021.07.03. 10:00

Átadták a 200 millió forint kormányzati támogatásból létesített új csúszdaparkot és az élményelemekkel bővített gyermekmedencét a Jászapáti Tölgyes Strandfürdőben szerdán.

Hirdetés

Egyre jobb minőségű a hazai turisztikai célpontok kínálata - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a június 30-i átadón.
Rétvári Bence közölte: az, hogy 60 ezer ember fordul meg a jászapáti fürdőben évente, jelzi, jó helyre került a 200 millió forint. Az emberek eddig is szívesen látogatták a létesítményt, amely most még inkább családbarát módon tud működni, hiszen minden korosztály jól érezheti ott magát - tette hozzá.
Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Jászapáti életében a fürdő mindig fontos volt, "egy csendes, nyugodt, szép kis strand van a város közepén".
A ma átadott beruházás csak az első lépés volt, Jászapátit közkedvelt fürdővárossá és turisztikai központtá fejlesztik - tette hozzá.
Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés alelnöke elmondta: régi vágya volt a településnek ez a fejlesztés, ez is bizonyíték arra, hogy "a kormány nem engedte el a kezünket, és segített".
Reményét fejezte ki, hogy jövőre megépül a Jászfényszaru és Jászberény közötti, illetve a Jászapáti és Jászkisér közötti kerékpárút. Hozzátette: szeretnék megvalósítani a kerékpáros összeköttetést a térség legnagyobb turisztikai vonzerejével bíró Tisza-tóval.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok megyeJászapáticsúszdaparkturizmus