2024.04.26, Péntek
Közismert szolnoki épület mögött épült új játszótér
illusztráció, pixabay.com

Közismert szolnoki épület mögött épült új játszótér

info.szolnok.hu, szoljon.hu

2021.08.04. 16:00

Egyre több modern játékokkal felszerelt játszótérnek örülhetnek a szolnoki gyerekek.

Hirdetés

Szülők és gyermekek jelenlétében adták át a Mátyás király úti, teljes egészében felújított parkot. A projekt során újabb modern, biztonságos játszótérrel gazdagodott Szolnok.

Nem csak a játszótér újult meg

A 70-es években épült úgynevezett Y-ház mögötti park és játszótér hosszú évtizedek óta nem emlékeztetett a régi közkedvelt térre, ám hétfőtől újra gyerekekkel telt meg a tér.

Míg a társasház 2020-ban olyan teljeskörű felújításban részesült, amelyre a hetvenes évek óta nem volt példa, idén az épület mögött elhelyezkedő zöldövezeti parkra fektették a hangsúlyt.

A parkot teljes egészében felújították, a játszótérre pedig új játékok kerültek a CLLD városfejlesztési program keretében. 

Ez történt a projektben

Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője kiemelte: a zöldfelület rendezésén kívül ivókutat is telepítettek, és biztonságos játékelemek kerültek a területre. Továbbá kerítést cseréltek, megfelelő közvilágítást alakítottak ki, padokat, kerékpártárolót, hulladékgyűjtőt helyeztek el.

A program keretében 3 másik játszótér is megújul: A Moha úti, a Gerle – Csokonai úti és a Tiszaligeti játszótér.


Szolnokon igazán jó most gyereknek lenni

Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta, az Ormos Imre park és a Móra parki játszótér után egy újabb modern játékokkal fölszerelt kis gyerekparadicsomot adhattak át.

”Nem állunk meg a programmal, készülhetnek a Moha út környékén élő családok, ott már elkezdődött az újjáépítés”

– tette hozzá a politikus.

„Aztán következik egy nagyobb beruházás, a Tiszaligetben lesz őrzött játszótér, azaz a programunk halad tovább. Azt gondolom, Szolnokon igazán jó most gyereknek lenni!” 

Helyi hírekjátszótérfejlesztésközterekSzolnoki Városüzemeltetési Kft