2024.02.24, Szombat

fejlesztés

Több mint 8,6 milliárd forintból fejlesztik az áram- és gázhálózatot Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.07.04

Helyi hírek

Több mint 8,6 milliárd forintot fordít idén áram- és gázhálózat fejlesztésére, karbantartására az OPUS Titász Zrt. és az OPUS Tigáz Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében - közölte a projekt kommunikációját végző cég pénteken az MTI-vel.

Elkészültek a zöld város projekt fejlesztései Kunszentmártonban

2022.09.07

Helyi hírek

Elkészültek Kunszentmártonban a zöld város kialakítását célzó projekt fejlesztései - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Jász-Nagykun-Szolnok megye fejlesztési lehetőségeiről egyeztettek

2022.07.16

Helyi hírek

Atérség további fejlődése érdekében tartottak megbeszélést a szolnoki Városházán.

Több mint 300 millió forint hazai forrást használtak fel fejlesztésekre négy jászsági településen

2022.03.03

Helyi hírek

Rég nem látott módon fejlődtek a kistelepülések az elmúlt években Magyarországon - közölte a Miniszterelnökség helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítésért felelős miniszteri biztosa szerdán, a több mint hétszáz lakosú Jászágón tartott sajtótájékoztatón.

Turisztikai fejlesztések három Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

2021.10.04

Helyi hírek

Jászalsószentgyörgyön az aktív turizmushoz kapcsolódó vízi turisztikai fejlesztés valósult meg, amely során 700 méter hosszú kajak-kenu pályát alakítottak ki a hozzá tartozó csónakházzal.

Közismert szolnoki épület mögött épült új játszótér

2021.08.04

Helyi hírek

Egyre több modern játékokkal felszerelt játszótérnek örülhetnek a szolnoki gyerekek.

Az új fejlesztési régió további lendületet ad Szolnoknak

2020.03.03

Helyi hírek

Létre kell hozni a Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Szolnok tengelyű észak-magyarországi gazdasági övezetet, amely képes bekapcsolni a gazdaság, az oktatás, a kultúra, a turisztika és a sport területén megvalósuló fejlődésbe a határon túli területeket és azok lakosságát is - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, az övezet létrehozását tárgyaló munkaértekezletet követően.

Újabb környezettudatos lépés: a Spar is tovább csökkenti műanyag-felhasználását

2019.12.02

Országos hírek

A kibontott tejtermékek minőségét a vásárlók az Interspar áruházakban megvehető, többször használható, tisztítható szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.

Országos kampány keretein belül fejlődnek nemzeti parkjaink

2019.05.03

Országos hírek

Mindegy százezer hektárnyi területen javul a természetes élőhelyek állapota.

A folyamatos fejlesztésben rejlik a Szatmári cégcsoport sikerének titka

2017.09.15

Erről Tóth-Kása Attila, a Szatmári Malom Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta az MTI-t csütörtökön, Jászberényben.

Szolnok megye területén is várhatóak fejlesztések a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

2017.02.21

A Duna-Ipoly Nemzeti Park működése Budapest, továbbá Pest megye, Fejér megye és Komárom-Esztergom megye teljes területét, valamint Nógrád megyéből a Duna-Ipoly Nemzeti Park részeként védett, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet területeit is magában foglalja. A térség egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Sok fejlesztés, sok pályázat vár Martfűre 2017-ben is

2017.01.15

2016-ot lezárva változásokban, kihívásokban és fejlesztésekben is bővelkedő esztendőt tudhat maga mögött Martfű városa. A polgármester szerint a sok pályázatnak, beruházásnak köszönhetően felsorolni is nehéz mennyi munka volt tavaly, és mennyi vár még az idei évben is az önkormányzatra.

Új munkahelyek a Jász-Plasztiknál

2016.02.17

Műszaki oktatóbázissá alakították a Szolnoki Főiskola egyik épületét

2016.01.29

3 milliárd forintos beruházás az ALDI-nál: országszerte minden üzletet érintő modernizáció indul

2023.03.17

Országos hírek

Az összes magyarországi üzletét érintő beruházást jelentett be az ALDI Magyarország. A modernizáció során új húshűtőkkel látja el áruházait a vállalat, így nagyobb árukínálat lesz elérhető kisebb helyen. Az új biatorbágyi hűtőházának is köszönhetően az áruházlánc az elmúlt évben 7 milliárd forinttal nagyobb értékű megrendelést adott a magyar húsipar számára. Az ALDI továbbra is kizárólag magyar forrásból szerzi be frisshús-termékeit. Változik az áruházak belső elrendezése is, valamennyi papír- és vegyi áru immár egy helyen lesz megtalálható.

Megújult a tiszafüredi szabadstrand

2022.07.31

Helyi hírek

Harminc millió forint pályázati támogatást nyert a város önkormányzata.

Megújul a vásártér és környéke Jászapátin

2022.06.27

Helyi hírek

A beruházás során megújul a vásártér belső úthálózata: az utak aszfaltozását tervezik és korszerűsítik a csapadékvízelvezető rendszert.

Újabb bölcsődék újulhatnak meg az országban 1,5 milliárd forintból

2021.12.11

Országos hírek

A Pénzügyminisztérium jövőre is folytatja az országos bölcsőde fejlesztési programot.

Jó hír a családoknak: Újabb támogatás a bölcsődei és a gyermekétkeztetési fejlesztésekre

2021.08.12

Országos hírek

A pályázatok elbírálásánál kiemelten kezelték a környezetvédelmi szempontokat, az energetikai korszerűsítést és a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását is.

Végéhez ért a martfűi Városi Könyvtár felnőtt olvasótermének fejlesztése

2020.07.29

Kultúra

Dinamikus, új könyvtári térrel, bővülő tanulási és közösségi funkciókkal hivatalosan is újra megnyitott Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2020. július 9-én.

Kásler: ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik

2019.12.12

Aktuális

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Két új üzletet is átadott a vásárlóközönségnek a Coop Szolnok Zrt.

2019.05.27

Helyi hírek

A beruházás részeként megújult az árukiosztás, valamint új kasszákat és energiatakarékos megvilágítást kapott az eladótér.

Nagyszabású fejlesztést tervez jövőre a Nagykun-Hús Kft.

2017.09.15

A kunhegyesi húsnagykereskedő cégnél 2018-ban növelni szeretnék mind a vágókapacitást, mind pedig a készítménygyártás volumenét.

Egymilliomodik látogatóját fogadta a Tisza-tavi Ökocentrum

2017.06.19

A vendégszám az elmúlt években folyamatosan nőtt, tavaly több mint 209 ezer ember járt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban. 2017. június 16-án az egymilliomodik látogatót köszöntötték.

Fejlesztési lehetőségek Tiszaderzsen

2017.02.09

A térség fejlesztési lehetőségeiről, önkormányzatok, civilszervezetek és vállalkozások projektjeinek támogatását szolgáló pályázatokról volt szó a Széchenyi Programiroda tiszaderzsi rendezvényén, ahová a térségből mintegy negyven érdeklődő jött el a megújult könyvtárba.

Szolnokra is jut a Bay Zoltán Kutató Központ fejlesztéséből

2017.03.27

A miskolci Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. pályázaton elnyert másfél milliárd forintból hazai nagyvállalatok részére kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg, a hat kiemelt projekt összértéke meghaladja a 11 milliárd forintot.

Új szárnnyal bővült a fürdő Mezőtúron

2016.02.16