2024.06.25, Kedd

Új munkahelyek a Jász-Plasztiknál

2016.02.17. 14:04

Bővítette hulladékhasznosító innovációs bázisát a Jász-Plasztik Kft. Mintegy 2,4 milliárd forintot fordított berendezésekre, amivel 63 új munkahelyet teremtett jászberényi székhelyén, valamint nyíregyházi, nagyrédei és jászapáti telephelyein - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a beruházás projektzáró ünnepségén szerdán Jászberényben.

Rákossy Balázs elmondta: a több mint 3000 embert alkalmazó kft. beruházása csaknem 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg. Az államtitkár szólt arról, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül Jász-Nagykun-Szolnok megye fejlesztésére közvetlenül 54 milliárd forint jut, ezen felül Szolnok részére további 15 milliárd forint áll rendelkezésre.    
Ifj. Kasza János, a Jász-Plasztik Kft. projektmenedzsere elmondta: a vállalkozás a projekt keretében saját kutató-fejlesztő bázisát tesztüzemi részleggel bővítette. Gépeket és berendezéseket szereltek fel, amelyeknek köszönhetően a hulladékhasznosításon alapuló saját fejlesztésű termékeiket is tesztelni tudják. A kutatások eredményei közvetlenül felhasználhatók lesznek a feldolgozóipari termelésben, nemcsak a Jász-Plasztik Kft. üzemében, hanem - más vállalkozásoktól kapott kutatás-fejlesztési megbízások teljesítése révén - általában a hulladékhasznosítási tevékenységben is - mondta.     

A több mint 25 éve alakult Jász-Plasztik Kft. műanyagfeldolgozó és szerszámkészítő tevékenysége akkumulátor-gyártással és egyéb termelő és kereskedelmi szolgáltató tevékenységgel is bővült. A cég évente több ezer tonna műanyag és akkumulátor-hulladékot gyűjt újrahasznosítási céllal, a tervek szerint ez a mennyiség a fejlesztéseknek köszönhetően növekedni fog.     A nyilvános cégadatok szerint a Jász-Plasztik Kft. éves nettó árbevétele 2014-ben meghaladta a 108,2 milliárd forintot. A társaság adózott eredménye a 2013. évi 4,4 milliárdról 7,2 milliárd forintra nőtt 2014-ben.

mti

Galéria

GazdaságfejlesztésJászberényjász-plasztik