2024.03.29, Péntek

Egymilliomodik látogatóját fogadta a Tisza-tavi Ökocentrum

mti

2017.06.19. 11:13

A vendégszám az elmúlt években folyamatosan nőtt, tavaly több mint 209 ezer ember járt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban. 2017. június 16-án az egymilliomodik látogatót köszöntötték.

Hirdetés

A közlemény szerint Poroszló Község Önkormányzata további fejlesztéseket tervez és forrásokra pályázik egy több mint 900 négyzetméteres, új akváriumrendszer megépítésére és bemutatókra a főépület melletti zöld területen. Az új beruházás értéke mintegy 750 millió forint.     

A 2012-ben mintegy 2,2 milliárd forintos beruházással, több mint 1,9 milliárd forintos európai uniós támogatással elkészült központot a poroszlói önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft. üzemelteti. A beruházás megvalósításához az önerőt kötvénykibocsátással a község önkormányzata biztosította.     

Az üzemeltető társasággal szembeni elvárás volt az európai uniós támogatással megvalósított projektben foglalt mutatószámok teljesítése. Ezek között kiemelt helyen szerepelt a létesítményt felkereső látogatók száma: az elvárás szerint a fenntartási időszak tíz évének valamelyikében a vendégszámnak el kell érnie  a 200 ezret.

Az ökocentrum a 127 négyzetkilométeres Tisza-tó, a Tisza-völgye és Magyarország őshonos vízi élővilágát mutatja be. Európa legnagyobb, mintegy egymillió literes édesvízű akváriumrendszerén kívül kiállítótermek, 3D-s mozi és kilátó is helyet kapott a 2600 négyzetméter hasznos alapterületű épületben, amely egy mintegy 10 hektáros, szabadidőpark közepén található.

 

Forrás: mti

AktuálisfejlesztésJász-Nagykun-Szolnok megyePoroszlóTisza-tavi Ökocentrumóriásakváriumvendégszám