2024.04.26, Péntek
Bringás reggeli lesz Szolnokon az európai mobilitás hetében
Illusztráció: unsplash.com

Bringás reggeli lesz Szolnokon az európai mobilitás hetében

http://info.szolnok.hu/

2021.09.05. 08:22

A szolnoki hagyományokat követve, 2021. szeptember 17-én reggel frissítő reggelivel és meglepetésekkel várják a kerékpárral közlekedőket a Kossuth téren.

Hirdetés

Szolnok Megyei Jogú Város az előző évekhez hasonlóan 2021-ben is csatlakozik a szeptember 16-22. között megrendezendő 20. Európai Mobilitási Héthez, melynek idei témája a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében” - olvasható az info.szolnok.hu-n.

A kampány célja az egészséges, fenntartható közlekedésre történő ösztönzés, a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása.

Az önkormányzat kiemelt fontossággal kezeli a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés, a szolnoki kerékpáros turizmus, a kerékpáros közlekedés és a város kerékpárút-hálózatának népszerűsítését, ezért a hagyományokat követve immáron ötödik alkalommal,

2021. szeptember 17-én reggel 06:30 és 08:30 között ismét a Kossuth téren várja a kerékpárral közlekedőket egy frissítő gyümölcslével, egy meleg kávéval, péksüteménnyel, gyümölccsel, jó  hangulattal, a kicsiket pedig meglepetés bringás ajándékkal.

A program az autózás helyett a közösségi közlekedés használatára helyezi a hangsúlyt, a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. A Szolnok Rendőrkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott rendezvényhez, melynek keretében kiegészítő szolgáltatásként „BikeSafe” kerékpár-regisztrációt biztosítanak az érdeklődők számára.

A kampány jelmondata a "Bringázz munkába, suliba, bringázz minden nap Szolnokon!"

Helyi hírekEurópai Mobilitási HétbicikliSzolnok Megyei Jogú Város Önkormányzataközlekedés