2024.03.05, Kedd

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata

Szolnokra érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása

2023.03.18

Helyi hírek

Vasárnapig megtekinthető Szolnokon az a képzeletbeli irodalmi és történelmi utazás, mely a százhetvenöt évvel ezelőtti hazánkba repíti vissza az érdeklődőket.

Kulturális örökség napjai - Épületbejárások, légoltalmi kiállítás és vízműbemutató Szolnokon

2022.09.17

Helyi hírek

Több intézmény is rendkívüli nyitva tartással várja az érdeklődőket a hétvégén Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Kulturális örökség napjain. A programok között épületbejárások, légoltalmi kiállítás, vízműbemutató, tárlatvezetések és restaurátor-műhely látogatása is szerepel.

Új térfigyelő kamerákat helyeztek ki a városban

2022.03.27

Helyi hírek

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett TOP-7.1.1.-16-H-013-3.1. kódszámú, „Közösségi terek és szolgáltatások OKOS elérését és biztonságos használatát elősegítő fejlesztések (Kulcsprojektek)” című pályázati felhívásra benyújtott „Térfigyelő rendszer fejlesztése” című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00370 azonosító számú pályázatával 100 %-os támogatási intenzitás mellett 20 millió forint mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Kinevezték a Szolnoki Járási Hivatal új vezetőjét

2021.10.16

Helyi hírek

Az új hivatalvezető személyében tapasztalt közigazgatási szakember érkezett a megye legnagyobb járási hivatalának élére.

Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon

2021.10.10

Helyi hírek

– Manapság a fiatalok előszeretettel ülnek a számítógépek előtt vagy órákon át a telefonjukat nézegetik. A mi dolgunk, hogy olyan lehetőségeket biztosítsunk nekik, melyek versenyképesek a mobiltelefonokkal szemben – kezdte az Aktív Magyarország program kormánybiztosa, Révész Máriusz, miután megtette az első kilométerét a futókörön.

Bringás reggeli lesz Szolnokon az európai mobilitás hetében

2021.09.05

Helyi hírek

A szolnoki hagyományokat követve, 2021. szeptember 17-én reggel frissítő reggelivel és meglepetésekkel várják a kerékpárral közlekedőket a Kossuth téren.

Útfelújítás kezdődik a szolnoki Kellner Gyula utcában

2021.08.26

Helyi hírek

A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a figyelmet.

Szolnok is csatlakozott a Zöld busz demonstrációs mintaprojekthez

2021.06.01

Helyi hírek

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteken a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón elmondta: tavaly augusztusban indult el a kormányzati Zöld busz programot előkészítő, a közösségi elektromobilitás megismerését és népszerűsítését célzó demonstrációs mintaprojekt. A program során egy hónapra jelennek meg elektromos autóbuszok vidéki nagyvárosokban - tette hozzá.

Koronavírus - Oltás Szolnokon

2021.05.09

Helyi hírek

Pfizer-BioNTech vakcinálval oltanak a szolnoki kórházban.

Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

2021.05.06

Helyi hírek

A jövedelemhatár emelése miatt jogosulttá válók támogatása a gyógyszerköltség 50%-a, de legfeljebb havi 6 ezer forint 2021. május 1. után.

Visszavonulóban a tiszai ár- és a belvíz

2021.03.02

Helyi hírek

Folytatódott az árhullámok levonulása a Tiszán és mellékfolyóin, a Közép- és Alsó-Tiszán egyaránt apadó vízállások figyelhetők meg.

Mintegy 370 millió forintból megújult egy orvosi rendelő Szolnokon

2021.02.02

Helyi hírek

A fejlesztés során szigetelték a homlokzatot és a tetőt. Újakra cserélték a külső és belső nyílászárókat, akadálymentesítés történt, az épület hátsó bejáratánál pedig akadálymentesített parkoló létesült.

Elrajtolt a debreceni BMW-gyárhoz kapcsolódó vasúti óriásfejlesztés

2020.11.02

Helyi hírek

A projekt keretében átépítik a 100-as Szolnok-Debrecen vasútvonal érintett szakaszát óránkénti 160 kilométeres pályasebességre.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Szolnok idősotthonaiban

2020.09.02

Helyi hírek

Az idősotthonokban élők koruk vagy állapotuk miatt a kiemelt rizikócsoportba tartoznak, így továbbra is elengedhetetlen a prevenciós intézkedések betartása.

Kiváló adatszolgáltató lett Szolnok

2017.08.16

A Belügyminisztérium azokat a településeket részesítette pénzjutalomban, melyek a 2016-os évet lezáró államháztartási adatszolgáltatásukat határidőre, valós tartalommal, megfelelő minőségben teljesítették.

Átadták a Szolnok-Tiszasüly összekötő út felújított szakaszát

2022.10.01

Helyi hírek

A Szolnok és Besenyszög-Szórópuszta közötti szakasz kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft. volt, a felújítás bruttó 591 millió forintból készült el.

Újra Európai Mobilitási Hét Szolnokon!

2022.09.16

Helyi hírek

Idén szeptember 16-22. között huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

Kedvenc városom Szolnok - ismét megmérkőztek városismeretből a szolnoki középiskolások

2021.12.27

Helyi hírek

Két év elteltével újra megrendezték a „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű vetélkedőt, ezúttal a Verseghy könyvtárban. A rendezvény célja a fiatalok Szolnokhoz kötődésének, a lokálpatriotizmusnak az erősítése volt.

Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon

2021.10.15

Helyi hírek

A korábbi cég dolgozóit az MVM átveszi.

Szeptemberi szolnoki közgyűlés: megújulnak a temető útjai, jövőre is lesz Bursa Hungarica ösztöndíj

2021.09.30

Helyi hírek

Rendhagyó módon a megyeháza dísztermében tartották a város közgyűlésének szeptemberi ülését, melynek kezdetén Szolnok város közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról hangzott el beszámoló.

Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

2021.08.27

Helyi hírek

Családbarát munkahelyeknek odaítélt díjakat adott át a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Szolnokon, Szalay Ferenc polgármesterrel.

Elismeréseket adtak át a Hetényi Géza kórházban a Semmelweis nap alkalmából

2021.07.02

Helyi hírek

Július elseje Semmelweis nap. Ebből az alkalomból rendeztek ünnepséget a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol talán a legtöbbet elhangzó szó a „Köszönjük!” volt. Nem véletlenül, hiszen az egyébként is kiváló munkát végző egészségügyi dolgozók a pandémia miatt az elmúlt bő egy évben rendkívüli megterhelésnek voltak kitéve és derekasan helytálltak.

A belvárosi nagytemplom után megújult az egykori ferences rendház is

2021.05.21

Helyi hírek

Az elmúlt évtizedben nem volt olyan év, amikor ne újult volna meg valamilyen intézmény Szolnokon. Egymás után szépültek az iskolák, óvodák, bölcsődék, az utóbbi néhány esztendőben pedig több szolnoki templom, a város gyönyörű, régi épületei is új „ruhát” kaptak. Ezek sorában a belvárosi nagytemplom és a mellette lévő egykori ferences rendház felújítása volt a legnagyobb beruházás.

Légi szúnyog lárvairtást végeznek Szolnokon

2021.05.07

Helyi hírek

Az irtást előreláthatólag 500 hektáron, főleg a Tisza ártéri részében végzik.

Virágzik a japán cseresznyefasor Szolnokon

2021.04.07

Helyi hírek

Évről évre egyre többen keresik fel március végén, április elején a Várkonyi térre telepített cseresznyefasort, hogy gyönyörködjenek a kibomló virágokban, vagy fotókon örökítsék meg azokat. A látványosság a japán Yuzával való testvérvárosi kapcsolatunkat idézi, és a Magyar-Japán Baráti Társaság kezdeményezésére 2015-ben telepítették, de már korábban is ültettek japán cseresznyefát Szolnokon.

A folytatás reményében zárult a Foglalkoztatási Paktum

2021.02.05

Helyi hírek

Négy év intenzív munka után rendhagyóan online formában zárult a szolnoki Foglalkoztatási Paktum. Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a városházáról csatlakozott a záró rendezvényhez.

Kerékpárosbarát település lett Szolnok

2021.01.04

Helyi hírek

Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Ezúttal Szolnokot is jutalmazták.

Online rendezik meg idén az Országos Rajzfilmünnepet

2020.11.02

Helyi hírek

Országszerte csaknem 100 helyszín közreműködésével szervezik meg az eseményt, amelyre 31 filmes blokkal készülnek.

Új autót adott Szolnok a tűzoltóknak

2018.08.10

Aktuális

Egy vadonatúj Suzuki Vitara típusú autót adományozott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a szolnoki tűzoltóknak. A négymillió forint értékű adomány kulcsait Nagy Róbert tűzoltó alezredes, a szolnoki kirendeltség vezetője vette át Szalay Ferenc polgármestertől.

Csaló ingatlanos, vigyázzon vele!

2017.01.04

Sajátos trükkel csaltak ki egy önkormányzati lakásra váró családtól 310 ezer forintot.