2024.03.28, Csütörtök
Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon
Illusztráció: pexels

Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon

info.szolnok.hu

2021.10.10. 10:21

– Manapság a fiatalok előszeretettel ülnek a számítógépek előtt vagy órákon át a telefonjukat nézegetik. A mi dolgunk, hogy olyan lehetőségeket biztosítsunk nekik, melyek versenyképesek a mobiltelefonokkal szemben – kezdte az Aktív Magyarország program kormánybiztosa, Révész Máriusz, miután megtette az első kilométerét a futókörön.

Hirdetés

– Ez pontosan egy ilyen lehetőség. Nagy öröm számomra, hogy ez a szolnoki már a tizenharmadik futókör, amit átadhatunk az országos futópálya-építési program keretében. Nagy öröm számomra, hogy itt látom a fiatalokat, akik használják majd ezt. A polgármester úrnak felhívom a figyelmét, hogy újabb lehetőségek is nyílnak előttük, nemsokára megjelennek a jövő évi pályázatok, így akár műanyag sípálya, gördeszkapálya vagy bringapark is épülhet itt Szolnokon – hangsúlyozta a kormánybiztos.

Hogy mindezek megvalósulnak-e, még a jövő zenéje, a városvezető most a futókör meglétét üdvözölte. – Nagyon szépen köszönöm Révész Máriusznak, hogy harcosként kiáll amellett, hogy az ország számos helyén, így városunkban is a szabadidősport, az egészséges életmódra nevelés programja nagy lendülettel működjön – mondta el Szalay Ferenc. A polgármester kiemelte, hogy a város alapstratégiáinak egyike az egészséges életmódra nevelés, ők is arra törekednek, hogy lehetőséget nyújtsanak a fiataloknak a mozgásra.

– Azt hiszem, e tekintetben jók a mutatóink, jók az eredményeink, büszkék lehetünk a fiatalokra. De igazából nem is az eredmények számítanak, hanem az, hogy egészségesen éljék a mindennapjaikat, testileg és szellemileg is felvértezve induljanak az életbe – hangsúlyozta Szalay Ferenc.

Az átadott futókör egy jó háttér lehet a mindennapi mozgás elősegítésére. Nemcsak a fiatalok, de korra és nemre való tekintet nélkül, férfiak és nők, gyerekek és idősebbek egyaránt hódolhatnak ennek a sportnak. A mintegy egy kilométer hosszú futókört immár bárki, bármikor használhatja, a feltétel csupán az, hogy mindenki megfelelően tegye mindezt. 

– Mi természetesen oda fogunk figyelni az üzemeltetésre, de kérünk minden használót, hogy ők is vigyázzanak rá, hogy hosszú időn keresztül kiszolgálja a mozogni, sportolni vágyókat – emelte ki Lits László, a kivitelező, Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője. Az átadó végén természetesen birtokba vették a sportiskolás fiatalok a futópályát, s „próbakörre” indultak Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Kft. igazgatójának vezetésével, aki kiemelte, a sport az igazi együttműködés jelképe.

Helyi hírekSzolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatafutókör