2024.04.20, Szombat
Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon
illusztráció - pixabay

Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon

info.szolnok.hu

2021.10.15. 14:22

A korábbi cég dolgozóit az MVM átveszi.

Hirdetés

Péntek reggel hat órától az Alfa-Nova Kft. helyett az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. (MVM OTSZ Zrt.) lesz a megyeszékhely távhőszolgáltatója – olvasható Szolnok weboldalán.

A városházán megtartott sajtótájékoztatón jelen volt Lázár Mózes, az MVM OTSZ Zrt. vezérigazgatója, és dr. Kiss Csaba, az MVM Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese is, ugyanis csütörtökön Horváth István, az Alfa-Nova Kft. igazgatójának részvételével meg is történt az átadás-átvétel.

Az új céget csütörtökön jelölték ki a szolnoki távhőszolgáltatás biztosítására, az Alfa-Nova Kft. pedig e-mailben október 4-én jelezte, hogy nem tudja a továbbiakban ellátni a szolgáltatást – mondta Szalay Ferenc. – Az Alfa-Nova dolgozóit az MVM átveszi, emellett folytatjuk a tárgyalásokat a céggel, hogy a munkavállalók a lehető leggyorsabban megkapják az elmaradt béreiket. Addig is, úgy döntöttünk, hogy mindegyiküknek ötvenezer forint gyors bértámogatást folyosítunk. Ennek módszerét később közöljük, de valószínűleg jelezni kell a polgármesteri hivatalban, hogy ki igényli ezt a támogatást – részletezte a polgármester.

 

Bővebb információ a város honlapján olvasható.

Helyi hírekSzolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatatávfűtés