2024.04.19, Péntek
Új autót adott Szolnok a tűzoltóknak
katasztrofavedelem.hu

Új autót adott Szolnok a tűzoltóknak

szolnok.hu

2018.08.10. 16:27

Egy vadonatúj Suzuki Vitara típusú autót adományozott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a szolnoki tűzoltóknak. A négymillió forint értékű adomány kulcsait Nagy Róbert tűzoltó alezredes, a szolnoki kirendeltség vezetője vette át Szalay Ferenc polgármestertől.

Hirdetés

Legutóbb három évvel ezelőtt adott a megyeszékhely önkormányzata gépjárművet a szolnoki tűzoltóknak, az a Mitsubishi azóta is kiválóan szolgálja a szervezet munkáját. Ezt megelőzően anyagi támogatásban részesítette a kataszrófavédelmi igazgatóságot az önkormányzat.

Szolnok városa és a helyi tűzoltóság kiváló kapcsolatot ápol egymással, a megyeszékhely vezetése nagyra értékelte mindig a lánglovagok teljesítményét.

- Egy város életében kiemelten fontos az itt élő állampolgárok biztonsága - mondta Szalay Ferenc. - Ebben a munkában mindig számíthatunk a tűzoltóságra, akik rendkívül magas színvonalon látják el nagyon nehéz, embert próbáló hivatásukat. Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően sokat javult a tűzoltóság eszközállománya, ám egy mozgékony, terepen is jól viselkedő autó mindig komoly segítség, hiszen a tűzoltó nem mondhat nemet, nekik mindig minden élethelyzetben el kell jutniuk a bajba jutottakhoz. Ebben a munkában pedig a lehetséges eszközeinkkel mindig is támogatni fogjuk őket!

Nagy Róbert hozzátette: a kiváló tereptulajdonságokkal rendelkező autónak köszönhetően oyan helyekre is biztosan el tudnak juni, ahová korábban csak nehézségek árán.

AktuálisSzolnok Megyei Jogú Város ÖnkormányzataSzolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság