2024.04.24, Szerda
Új térfigyelő kamerákat helyeztek ki a városban
Illusztráció: pexels

Új térfigyelő kamerákat helyeztek ki a városban

info.szolnok.hu

2022.03.27. 13:34

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett TOP-7.1.1.-16-H-013-3.1. kódszámú, „Közösségi terek és szolgáltatások OKOS elérését és biztonságos használatát elősegítő fejlesztések (Kulcsprojektek)” című pályázati felhívásra benyújtott „Térfigyelő rendszer fejlesztése” című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00370 azonosító számú pályázatával 100 %-os támogatási intenzitás mellett 20 millió forint mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Hirdetés

A fejlesztés célja volt a Tiszaparti sétány és a Tiszaligeti játszó- és közösségi tér biztonságos használhatóságának lehetővé tétele a meglévő településbiztonsági rendszer bővítésével.

A beruházásnak köszönhetően a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a pályázat keretében a város egyik legjelentősebb közösségi terén, a Tiszaparti sétány – Tiszaliget és környéke területén 5 helyszínen térfigyelő rendszer kiépítését valósította meg a szükséges infrastruktúra (tartószerkezetek, szoftver, szerver és egyéb eszközök) beszerzésével, a Szolnoki Rendőrkapitányság által történő megfigyeléssel.

A megvalósítási helyszínek a következők voltak:
•    A tiszaligeti lejáró járdaszigete
•    tiszaligeti játszótér
•    A gyaloghíd Tiszaligeti oldala
•    Tiszaparti sétány – Rózsakert oldala
•    Tiszaparti sétány – vízirendőrség oldala

A telepített kamera csomópontok közösségi tér megfigyelésére alkalmas, a Szolnoki Rendőrkapitányság által üzemeltetett, az Önkormányzat tulajdonában álló térfigyelő kamera rendszerbe integrálódnak.

A fejlesztés eredményeként a közösségi tereken – játszótereken, parkokokban – a rongálással, garázdasággal elkövetett bűncselekmények visszaszorítása és megszüntetése céljából elengedhetetlen volt a fejlesztés, növelve ezzel a lakosság biztonságérzetét.

További információ a http://info.szolnok.hu/terfigyelo-rendszer-fejlesztese-m1231 honlapon

Helyi hírektérfigyelő kameraSzolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata