2024.04.24, Szerda
Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon
illusztráció - pixabay

Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

szolnok.hu

2021.05.06. 09:34

A jövedelemhatár emelése miatt jogosulttá válók támogatása a gyógyszerköltség 50%-a, de legfeljebb havi 6 ezer forint 2021. május 1. után.

Hirdetés

A pandémia miatt nehezebb évet zárt az ország, a járvány elhúzódása pedig számos család életét megnehezítette. Az önkormányzat települési gyógyszertámogatással kapcsolatos döntése azonban sokuknak jelenthet segítséget. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester tartott sajtótájékoztatót szerdán olvasható Szolnok városi honlapján.

Szolnok önkormányzata 2021. május 1-jétől bővítette a települési gyógyszertámogatásra jogosultak körét oly módon, hogy megemelte a támogatásra való jogosultság jövedelemhatárát 69 ezer forintról 76 ezer forintra, illetve egyedül élő személy esetén 86 ezer forintról 95 ezer forintra.

Györfi Mihály hozzátette: a támogatás összege nem változik azoknak, akik a korábbi jövedelemhatár alapján jogosultak a támogatásra, így jövedelmüktől és gyógyszerköltségüktől függően legfeljebb 12 ezer, illetve 9 ezer forint támogatásban részesülhetnek. A jövedelemhatár emelése miatt jogosulttá válók támogatása a gyógyszerköltség 50%-a, de legfeljebb havi 6 ezer forint 2021. május 1. után.

Aki igényelni szeretné a települési gyógyszertámogatást, annak kérelmet kell benyújtania, melyhez a nyomtatvány megtalálható a város honlapján.

Bővebb információ a város oldalán olvasható.

Helyi hírekSzolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatagyógyszer