2021.04.21, Szerda
Mintegy 370 millió forintból megújult egy orvosi rendelő Szolnokon
Illusztráció: pixabay.com

Mintegy 370 millió forintból megújult egy orvosi rendelő Szolnokon

MTI

2021.02.02. 09:16

A fejlesztés során szigetelték a homlokzatot és a tetőt. Újakra cserélték a külső és belső nyílászárókat, akadálymentesítés történt, az épület hátsó bejáratánál pedig akadálymentesített parkoló létesült.

Hirdetés

Csaknem 370 milliós beruházással megújult Szolnokon a Széchenyi városrész központjában található orvosi rendelő épülete - közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.
    Azt írták: a beruházásnak köszönhetően az egészségügyi alapellátást modern környezetben vehetik igénybe a városrész lakói. Az épületben négy felnőtt háziorvosi praxis, négy házi gyermekorvosi praxis, három vegyes fogorvosi praxis, iskolafogászat és védőnői szolgálat működik - közölték.
    A beruházáshoz Szolnok önkormányzata több mint 240 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. Emellett a szolnoki önkormányzat további csaknem 100 millió forint önerőt biztosított a munkálatokra, és 26 millió forinttal az épületben üzemelő gyógyszertár is hozzájárult a korszerűsítéshez.
    A fejlesztés során szigetelték a homlokzatot és a tetőt. Újakra cserélték a külső és belső nyílászárókat, akadálymentesítés történt, az épület hátsó bejáratánál pedig akadálymentesített parkoló létesült. Megújult az elektromos hálózat és az épület környezetkímélő üzemeltetését 20 kilowatt teljesítményű napelem teszi lehetővé - olvasható a közleményben.
    Gyuricska Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-nek elmondta: Szolnokon korábban a Móra Ferenc úti orvosi rendelő épülete és a Zagyva-parti háziorvosi rendelő is megújult.

Helyi hírekSzolnok Megyei Jogú Város Önkormányzataorvosi rendelőépületfelújítás