2024.04.25, Csütörtök
Az autóvezetők látásélességét is ellenőrzik a megye benzinkútjainál
illusztráció - pixabay

Az autóvezetők látásélességét is ellenőrzik a megye benzinkútjainál

police.hu

2021.11.07. 15:05

Az út- és látási viszonyok egyre romlanak, ez pedig a közlekedésbiztonságra is kedvezőtlen hatást gyakorol.

Hirdetés

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság ismét meghirdette a Látni és látszani 2021 közlekedési kampányát. Ennek elsődleges indoka, hogy a nyár befejeztével az időjárás az őszi, majd a téli évszaknak megfelelően megváltozik, és ezzel együtt az út, - és látási viszonyok is romlanak, melyek sajnálatos módon a közlekedésbiztonságra is kedvezőtlen hatást gyakorolnak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési munkatársai a kampányhoz csatlakozva hetente két alkalommal jelennek meg üzemanyagtöltő-állomásokon, ahol a járművek alapvető műszaki ellenőrzése mellett a járművezetők látásélességét is megvizsgálják.

A helyszínen lévő rendőrök egy közlekedési totó segítségével mérik fel a járművezetők őszi-téli közlekedésre való felkészültségét. Emellett elvégzik az autók elsődleges átvizsgálását, mely tartalmazza a szélvédők tisztítását, a tompított s a távolsági fényszórók működését, a fagyálló- és a téli szélvédőmosó feltöltöttségét. A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság minden résztvevőnek láthatósági eszközöket (láthatósági mellényt, fényvisszaverő kulcstartót, karpántot, matricákat és telefontartókat) ajándékoz.

Helyi hírekrendőrségközlekedés