2021.12.01, Szerda
Megalakult az új diákközgyűlés Szolnokon
Illusztráció, pixabay.com

Megalakult az új diákközgyűlés Szolnokon

info.szolnok.hu

2021.11.20. 14:00

Az ülésen 14 köznevelési intézmény delegáltja vett rész, ők, illetve a Szolnok Városi Diákok Tanácsa elnöke és a Szolnoki Gyermektanács elnöke szavazott a napirendi pontokról.

Hirdetés

A szolnoki diákok a közelmúltban új diákpolgármestert választottak, így az előző megbízatása megszűnik, utódja pedig elkezdi a munkát. Pénteken délelőtt összeült Szolnok diákközgyűlése a városháza dísztermében, ahol az újdiákpolgármester Szalay Ferenc előtt tette le esküjét - számolt be róla az info.szolnok.hu.

Kellenek az ötleteitek, javaslataitok, hogy együtt tegyük jobbá a várost, együtt építsük Szolnok jövőjét. Sok hozzátok hasonló ember kell, akik számára fontos a nemzethez tartozás, és tettek is bizonyítja, hogy a jövőben jó kezekben lesz az ország – mondta Szalay Ferenc, aki arra is felhívta a diákok figyelmét, hogy bármerre is veti őket a sors, Szolnok szereti és visszavárja őket.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, aki egykor maga is pedagógus, majd igazgató, illetve humán területért felelős alpolgármester volt, a szociális készségek fontosságát emelte ki:

"nagyon nagy érték, ha az olyan fiatalok, mint Ti, tudtok hatni másokra, jó irányba tudjátok terelni társaitokat vagy épp példát mutattok. A felelősségteljes gondolkodás kell, hogy építse a jövőtöket és Szolnok jövőjét"

Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester méltatta a diákközgyűlés munkáját, és az élethosszig tartó tanulás fontosságát emelte ki beszédében, utalva arra, hogy felgyorsult világunk egyre újabb és újabb kihívások elé állítja az embereket, akik ennek akkor tudnak megfelelni, ha több lábon állva, sokoldalú tudást szereznek.

Szalay Ferenc polgármester egy városházát ábrázoló aranyfüst képpel köszönte Háló Dániel munkáját, majd utódjának az újonnan esküt tett Albert Lászlónak jelképesen átadta a Város Kulcsát.

Az ülésen 14 köznevelési intézmény delegáltja vett rész, ők, illetve a Szolnok Városi Diákok Tanácsa elnöke és a Szolnoki Gyermektanács elnöke szavazott a napirendi pontokról.

Elsőként Háló Dániel számolt be a 2019-2021. évi tevékenységéről, majd Petrován Edina, a Szociális és Kulturális Bizottság képviselője ismertette a bizottság által vállalt feladatokat, célkitűzéseket. Gál Ada Laura, a Kommunikációs Bizottság, míg Rapcsok Jázmin, a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság programtervét ismertette. Utolsó napirendi pontként a Sport és Egészségügyi Bizottság képviselői, Vígh Viktor és Deák Dávidot szólt a tervezett programokról.

Helyi hírekdiákközgyűlésSzolnok Városi Diákok Tanácsadiákpolgármester