2024.04.19, Péntek
Újabb mellékútvonal vált biztonságosabbá Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Fotók: Mészáros János/MTI

Újabb mellékútvonal vált biztonságosabbá Jász-Nagykun-Szolnok megyében

magyarepitok.hu, MTI

2021.12.28. 10:00

Az 1938-ban épült út felújítását a STRABAG végezte el.

Hirdetés

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok megyei jásziványi bekötőút 705 millió forintból felújított 5,8 kilométer hosszú szakaszát csütörtökön. A kivitelezést a STRABAG Általános Építő Kft. végezte el. Az átadó eseményen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára közölte:

jövő márciusra elkészül az M4-es gyorsforgalmi út Jász-Nagykun-Szolnok megyei folytatása. A Szolnok teljesértékű bekapcsolását és belterületi útjainak tehermentesítését egyszerre szolgáló szakasz egy új Tisza-hidat is magába foglal.

A Jászberényt elkerülő út utolsó elemének munkálatai pedig jövő nyárra fejeződhetnek be – mondta. A mellékútvonalak korszerűsítése erősíti a vidék lakosságmegtartó képességét, javítja a családok és a települések gazdasági, illetve foglalkoztatási helyzetét, lehetőségeit – fűzte hozzá az államtitkár.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára 
Fotók: Mészáros János/MTI

 

Az úton legutóbb 10 éve végeztek beavatkozásokat

Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója elmondta: a társaság idén közel hétmilliárd forint értékben ötven kilométer útszakaszt újított fel a megyében. Jövőre az 1330 kilométer hosszú úthálózatból nyolcvan kilométernyi karbantartását tervezik – közölte.

Az átadott 32132. jelű jásziványi bekötőút rekonstrukciója során felújították az útszakaszon lévő hat buszmegállót is, útburkolati jeleket festettek fel és kicserélték az útjelző táblákat  tette hozzá az igazgató.

Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára (j3), Pócs János, a térség országgyűlési képviselője (j2), Kóródi László a STRABAG projektvezetője (j), Tari András polgármester (b3), Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke (b2) és Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója (b)

Pócs János, Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es választókerületének országgyűlési képviselője közölte: az út minőségének javulásával gyorsabbá és biztonságosabbá válik az ott élők közlekedése – tette hozzá. A képviselő közölte: hamarosan átadják a jászberényi elkerülőt, és már tervezés alatt áll a 32-es út Hatvantól Jászberényig tartó szakaszának négysávosítása is.

Tari András, Jászivány polgármestere emlékeztetett: az út 1938-ban kapott először kő-, majd 1969-ben bitumenborítást, 1984-ben kétsávossá szélesítették, tíz évvel ezelőtt pedig felületjavítást végeztek rajta.

 

Galéria

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok megyeútfelújításJásziványStrabag