2024.04.26, Péntek
Átadták a Szolnok Családbarát munkahelye címeket
Kép: info.szolnok.hu

Átadták a Szolnok Családbarát munkahelye címeket

info.szolnok.hu

2022.06.20. 15:57

Az önkormányzat 2022-ben harmadik alkalommal hirdetett pályázatot a „Szolnok Családbarát Munkahelye” cím elnyerésére. A díjat azok a munkáltatók kaphatják meg, akik a munka-magánélet egyensúlyát támogató, családbarát szemléletű működésükkel hozzájárulnak a város családbarát szemléletének erősítéséhez és vállalják, hogy családbarát gyakorlatukat folyamatosan fejlesztik.

Hirdetés

Az idei kiírásra 8 pályamű érkezett, ezeket egy szakmai munkacsoport véleményezte, majd az általuk tett javaslat alapján a közgyűlés döntött a „Szolnok Családbarát Munkahelye” cím odaítéléséről. A cím birtokosa az elnyeréstől számított két éven keresztül jogosult a cím használatára - olvasható Szolnok hivatalos honlapján.

A díszokleveleket átadó Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében kiemelte: a jó néhány cégnél tapasztalható folyamatos fluktuáció a munkáltatóknak sem jó, ezzel szemben előnyős lehet a cégeknél a stabil munkavállalói környezet jó, ennek biztosítását pedig elősegítik a csalásbarát intézkedések. A polgármester utalt arra is, hogy az önkormányzat ezt felismerve jó néhány családbarát intézkedést tett az elmúlt években, ezt pedig már Családbarát munkahely cím is igazolja.

A cím elnyerését tanúsító díszoklevelet 2022-ben az alábbi szervezetek vehették át:

5-49 fő közötti munkavállalót foglalkoztató GAZDÁLKODÓ SZERVEZET KATEGÓRIÁBAN:

Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft.

250 fő feletti munkavállalót foglalkoztató GAZDÁLKODÓ SZERVEZET KATEGÓRIÁBAN:

FERZOL Lemezmegmunkáló Kft.

200 fő vagy az alatti munkavállalót foglalkoztató KÖLTSÉGVETÉSI SZERV KATEGÓRIÁBAN:

Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény

200 fő feletti munkavállalót foglalkoztató KÖLTSÉGVETÉSI SZERV KATEGÓRIÁBAN:

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatósága

A díjak átvételét követően a cégek, intézmények vezetői, illetve képviselői bemutatták családbarát intézkedéseiket. Ezek közül néhány, melyek vonzóbbá tesznek egy munkahelyet a munkavállalók számára: rugalmas munkaidő, távmunka, részmunkaidő lehetősége, egészségügyi szűrések, céges kerékpárhasználat, évente ingyenes szemvizsgálat, gyászterápiás csoport, önismereti/stresszkezelő/konfliktuskezelő tréning, szemüveg és utazási támogatás, szakmai út, szakmai konferenciák, ingyen parkolás, csapatépítő tréning…

Helyi hírek Szolnokdíjátadókcsaládbarát munkahely