2024.04.25, Csütörtök
Jubileumi egészségnapot rendeznek október 2-án a Tiszaligetben
Kép: info.szolnok.hu

Jubileumi egészségnapot rendeznek október 2-án a Tiszaligetben

info.szolnok.hu

2022.09.27. 10:00

2022. október 2-án (vasárnap) 10. alkalommal kerül megrendezésre a Családi Egészségnap, melynek során INGYENES programokra invitáljuk Szolnok város lakosságát.

Hirdetés

Tizedik alkalommal rendeznek egészségnapot Szolnokon, szombaton a Tiszaligetben várják mindazokat, akik számára fontos az egészségük. A részletekről a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet képviseletében Piroska Miklós igazgató, a MÁV Kórház és Rendelőintézet részéről dr. Takács Mária főorvos, míg a várost képviselve Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót - olvasható Szolnok hivatalos honlapján.

Az ingyenes rendezvényen 0-100 éves korig, edzettségi és egészségi állapottól függetlenül mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot.

A Családi Egészségnap keretében szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, fitnesz-, torna- és gyerekprogramokkal, egészséges ételek és új mozgásprogramok megismertetésével, egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismeretanyag bővítéssel, véradással, különböző rekreációt szolgáló programokkal, valamint értékes nyereményekkel várják a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

 

Kép: info.szolnok.hu

Új elemként jelenik meg a Generali a Biztonságért Alapítvány két szűrőbuszán végzett háromféle szűrővizsgálaton, többek közt csontsűrűség mérésen való részvétel lehetősége.

A Családi Kerékpáros Piknikre 10 órakor indul a csarnok bejárata elől a Millérre, ahol további családi sportprogramok és egyéb kikapcsolódási lehetőségek várják a mozogni vágyókat.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ezért arra ösztönözenek mindenkit, hogy amennyiben családjával aktív kikapcsolódásra vágyik, látogasson el a Családi Egészségnapra, ahol a sport, az egészségvédelem és a kikapcsolódás mellett a nap végén értékes nyeremények is várják a résztvevőket!

Az idei évben is nívós színpadi programokkal is várják a résztvevőket

Olyan kiváló hazai és helyi prezenterek tartanak bemutató órát, mint Kis Mónika (Gerinctréning), Cserba Beáta (fanatic kombi), Mezei Eszter (pound), Püspöki-Markó Ágnes (latin kardió), Zsolnai Tamás (zumba), Szabó Nikolett (flexibility training).

A nap fináléjaként 15 órai kezdettel Rubint Réka tart egy fergeteges Alakreform edzést.

Az előző évek sikereire való tekintettel a Sportcsarnok emeleti konferencia termébe látogatóknak lehetőségük lesz csendesebb, lassabb mozgásformák kipróbálására is, a test és a lélek lecsendesítésére. Az emeleti mozgásprogramok közt szerepel gerincjóga, hangtál meditáció és pilates.

MInt írják, a szervezők ebben az évben is igyekeztek minden korosztály számára megfelelő mozgáslehetőséget biztosítani, így gondoltak a kismamákra, frissen szült babázó édesanyákra is Fittmami órával, a kisebbeknek Totyogó tornával, a picit nagyobb gyermekek számára egyensúly és koordináció fejlesztő BOSU Tréninggel, míg az idősebb korosztály képviselőinek egy fergeteges retro edzéssel.

Kérik, hogy a sportprogramon résztvevők hozzanak magukkal polifoamot és törölközőt! Öltözőt és büfét a helyszínen biztosítanak.

A programon résztvevők közt a hagyományokhoz híven értékes nyereményeket is kisorsolnak

Nyereményjátékon való részvétel feltételei: A programra ellátogatók a bejáratoknál kapnak egy-egy menetlevelet, melyre 4 darab pecsétet szükséges összegyűjteni a nyereményjátékon való részvételhez. A pecsétek mozgásprogramokon, a kerékpártúrán, a szűrővizsgálatokon és a különböző rekreációs programokon (masszázs, Bars kezelés, Bemer ágy) gyűjthetők. A menetlevelek tetején lévő számot egy, a színpad mellett található gyűjtőládába szükséges bedobni.

"Ezúton is köszönjük támogatóinknak az értékes felajánlásokat külön kiemelve a Béres Gyógyszergyár Zrt.-t, akik vitaminokkal kedveskednek a résztvevőknek, melyet a bejáratoknál, regisztrációt követően a menetlevél átvételekor kapnak kézhez a látogatók" - emelték ki a közleményben.

A nap folyamán jótékonykodásra is lehetőségük adódik a rendezvényre ellátogatóknak, hiszen a Magyar Vöröskereszt munkatársai 12.00-15.00 óráig véradásra várják a segíteni szándékozókat.

A téma fontosságára és a korábbi nagy érdeklődésre való tekintettel elsősegélynyújtási és újraélesztési ismeretek megszerzésére és gyakorlására is lehetőség nyílik a helyszínen.

 

Helyi hírek SzolnokCsaládi EgészségnapTiszaligetegészségmegőrzés