2024.04.26, Péntek
Ünnepélyes katonai eskütételnek adott otthont a megyeszékhely
Képek: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Ünnepélyes katonai eskütételnek adott otthont a megyeszékhely

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2022.09.04. 10:00

A csapatzászló és a történelmi zászlók bevonulása után a 2. Területvédelmi Ezred százötven tartalékos katonája tett ünnepélyes keretek között katonai esküt Szolnokon, a Hild János téren. Az eseményre három megyéből – Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád – érkeztek katonák.

Hirdetés

A Területvédelmi Zászlóaljak feladata a tartalékos rendszer toborzása, kiképzése, majd szolgálatba állítása - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal honlapján.

A tartalékos katonák Közös Akarat feladatra, kórházszolgálatra, BM járőrszolgálatra, illetve konvoj kisérési feladatokra történő toborzása, és ezen feladatok nyomon követése, koordinálása is a napi feladataik közé tartozik.

Az állandó tevékenységek mellett időszakos projekteket is lebonyolítanak a zászlóaljak, a hivatásos és szerződéses katonák mellett katonai hadgyakorlatokon is komoly létszámban vesznek részt tartalékos katonák.

A zászlóaljak szerepet vállalnak a fiatalok részére meghirdetett honvédelmi táborok szervezésében és lebonyolításában.  Idén 4 honvédelmi tábor zajlott le sikeresen a nyár folyamán.

 

 

A szolnoki ünnepségen részt vett dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikáért és Védelmi Fejlesztésekért felelős államtitkára és Baráth István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán képviselte.

 

 

Helyi hírek SzolnokkatonaTerületvédelmi ZászlóaljHild tér