2024.04.25, Csütörtök
Férfi vízilabda Eurokupa - Vereséggel kezdett a Szolnok
Illusztráció, unslpash.com

Férfi vízilabda Eurokupa - Vereséggel kezdett a Szolnok

MTI

2022.10.16. 10:00

A Szolnoki Dózsa a szerb Partizan Beogradtól elszenvedett 10-8-as vereséggel kezdte meg szereplését a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének első körében, a szirakúzai B csoportban.

Hirdetés

Férfi Eurokupa, selejtező, 1. kör, B csoport (Szirakúza):
Partizan Beograd (szerb)-Szolnoki Dózsa 10-8 (1-4, 5-3, 1-0, 3-1)

A szolnokiak jól kezdtek, de az első negyedben megszerzett háromgólos előnyükből a második játékrészben kettőt leadtak. A harmadik negyed végére egyenlített a Partizan, majd kétgólos különbséggel legyőzte a második félidőben Jansik Dávid révén mindössze egyetlen találatig jutott magyar csapatot, amelyben Pásztor Mátyás három gólt lőtt.

A délutáni programban a francia Pays d'Aix Natation lesz a Szolnok következő ellenfele, amely szombaton az olasz Ortigia, vasárnap a görög NC Idraikosz csapatával találkozik.

A Budapesti Honvéd SE a kranji C csoportban, a BVSC-Zugló a barcelonai D csoportban szerepel, előbbire a pénteki játéknapon két mérkőzés vár a francia Team Strasbourg és az olasz Telimar Palermo ellen, míg utóbbi a szlovák SKP Kosice gárdájával ütközik meg. A két magyar csapat csütörtökön győzelemmel kezdte meg szereplését csoportjában.

A csoportokból az első négy-négy helyezett jut a következő körbe, míg az ötödik és hatodik az újonnan létrehozott Challenger Kupában folytathatja szereplését.

később:
Szolnoki Dózsa-Pays d'Aix Natation (francia) 17.30

C csoport (Kranj):
Budapesti Honvéd SE-Team Strasbourg (francia) 13.20
Budapesti Honvéd SE-Telimar Palermo (olasz) 20.20

D csoport (Barcelona):
BVSC-Zugló - SKP Kosice (szlovák) 17.30

Helyi hírek SzolnokSzolnoki Dózsavízilabda