2023.03.27, Hétfő
Star Wars rajongói napot rendeznek a szolnoki RepTárban
Illusztráció, unsplash.com

Star Wars rajongói napot rendeznek a szolnoki RepTárban

MTI

2022.12.14. 15:46

A Csillagok háborúja rajongóit várják december 29-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba, ahol érdekes programokat kínálnak a látogatóknak az adventi időszakban is - közölte az intézmény közleményben az MTI-vel.

Hirdetés

December 29-én, csütörtökön, az úgynevezett Star Fans Day-en, átsétálva a "halálcsillag folyosón" a film valósággá válik - írták, hozzátéve,

hogy fotót lehet majd készíteni Darth Vaderrel, R2D2-val, rohamosztagosokkal, sithekkel, buckalakókkal és még sok más Star Wars- és Star Trek-szereplőnek beöltözött jelmezessel a Lego Birodalom és Lego Duplo játszóház mellett.

Látható lesz egy eredeti, Spencer Wilding által aláírt rohamosztagos sisak is

A látogatók részt vehetnek cosplay interaktív előadáson a konferenciateremben, elkészíthetik saját kiegészítőjüket a cosplay workshopon és a galaktikus kvíz kitöltésével tesztelhetik tudásukat. A hangár galériáján gamer sarok és VR jedikard várja az érdeklődőket a nap folyamán.

A sisakkiállítás és a fegyverarzenál között látható lesz egy rohamosztagos sisak is, amelyet a Zsivány Egyes filmben Darth Vadert játszó színész, Spencer Wilding dedikált

- emelték ki a közleményben.

Az adventi időszakban, december 23-ig a Repülő Rénszarvas Rejteke kvízzel kalandosan térképezhető fel a RepTár hathektáros területe, ahol az elbújt Rudolf megtalálói jutalomban részesülnek. A játék során a RepTár gépei között a hangárban a "Téli-sarkon" kézműves foglalkozással várják a gyerekeket, családokat.

Ebben az időszakban a Pilótapont élményelemnél kettő helyett négy gépbe ülhetnek be a múzeum látogatói: a JAK-52 és a MiG-21 gépek mellett a Mi-2 helikopterbe és az APA-12 "Tomika" indítókocsiba is.

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2022. december 31-től 2023. február 29-ig zárva tart - szerepel a múzeum közleményében.

Helyi hírek SzolnokRepTár Szolnoki RepülőmúzeumReptárprogramok