2024.04.30, Kedd
Újranyit a posta a Széchenyi lakótelepen
Kép: illusztráció, Magyar Posta

Újranyit a posta a Széchenyi lakótelepen

info.szolnok.hu

2022.12.18. 10:00

Fiatalok sokasága várta a díszterem karzatán, hogy elkezdődjön Szolnok város közgyűlésének decemberi ülése, melyről a diákok ezúttal is elindultak, hogy 250 rászoruló családnak házhoz vigyék a szeretetet. Az ajándékcsomagokban ezúttal is tartós élelmiszer volt, a kézbesítést a Városi Gyerektanács és a Szolnok Városi Diákok Tanácsának tagjai végezték.

Hirdetés

Új rendeletet alkotott a testület, elszállíthatják a jövőben a közterületen álló – akár rendszámtáblával rendelkező - üzemképtelen járműveket. Évek óta jelentős probléma a közterületi parkolóhelyeken, közterületeken a szabálytalanul megálló, várakozó járművek kérdésköre. A probléma megoldása különösen fontos, tekintettel arra, hogy a forgalomban lévő gépjárművek száma folyamatosan növekszik, ami miatt – főleg a Széchenyi városrészben – minden parkolóhely különösen fontossá válik az ott élők számára - olvasható Szolnok városi honlapján.

A közgyűlés az emelkedő élelmiszerárakra tekintettel 2022. szeptember 1-jétől, illetve második lépcsőben 2023. január 1-jétől megemelte a gyermekek étkezéséért fizetendő intézményi térítési díjakat a gyermekétkeztetés további megfelelő színvonalon történő biztosítása érdekében. Az egyedi térítési díjtámogatás szabályainak módosítása eredményeként a 25, illetve 50%-os kedvezményt 2023. január 1-jétől is teljes mértékben igénybe tudják venni a támogatásra jogosultak.

Szolnok önkormányzatát felkereste Prof. Dr. Fábián Attila és Fábián András, Tóth Katalin Zsuzsanna Arany Katedra Díjjal, valamint Szolnok Város Pedagógiai Díjjal kitüntetett egykori szolnoki testnevelő tanár fiai azzal a kezdeményezéssel, hogy édesanyjuk példás testnevelő tanári életútja alapján létrehozzanak egy helyi ösztöndíjprogramot. A „Tóth Katalin Zsuzsanna ösztöndíjjal” kapcsolatos pályázati eljárás szabályai bekerültek a „Szolnok Város Jövője” Közalapítvány alapító okiratába.

Több utasváró és megállóhely is színvonalasabb lesz a jövőben Szolnokon, elsősorban az elavult buszvárók cseréje valósulhat meg, illetve fokozottabb figyelmet fordít majd az állagmegóvásra is a Szolnoki Városüzemeltetési Kft..  

Újranyithat a közel 25 ezres lélekszámú Széchenyi lakótelep postahivatala, miután az erről szóló napirendi pontot elfogadták a képviselők. Az újranyitást lehetővé tévő szolgáltatási díjat, mintegy 42 millió forintot az önkormányzat biztosítja majd költségvetése terhére. A lakótelep postája várhatóan 2023. januártólműködik ismét. Két posta, a Tallinn városrészi és a pletykafalusi működtetéséről további tárgyalások folynak.

Az ülésen a testület elfogadta a város cégeinek 2023. évi üzleti terveit, illetve a 2023. évi önkormányzati támogatási szerződéseit.

Helyi hírek SzolnokSzéchenyi lakótelepposta