2024.04.18, Csütörtök
Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését Szolnokon
Kép: info.szolnok.hu

Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését Szolnokon

info.szolnok.hu

2023.02.03. 14:00

Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

Hirdetés

A „Véső úti R.A.J.T.” című projekt 1.4 milliárd forint 100%-os vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével valósul meg, melyből a sporttelep belső úthálózata, parkolók, rendezvényház és szakosztályi épület létesítése valósul meg - derült ki Szolnok városi honlapjának tájékoztatásából.

Magyarország Kormánya a „Szolnoki Véső úti R.A.J.T.” című projekt többletforrásának biztosításáról szóló kormányhatározatában 727,5 millió forint költségvetési támogatást biztosított a város önkormányzata részére.

A támogatásból a Véső úti sporttelep megközelítését szolgáló útszakasz átépítése valósult meg

A sporttelep déli, Bolt köz felőli bejáratánál körforgalom létesült. A Meggyes László utca egy rövid szakasza 2 sávosra történő szélesítéssel a körforgalomra csatlakozott, valamint a Horog utca déli szakasza 47 méter hosszúságban megújult a körforgalomig. 

A déli bejárat és a Penny közötti szakasz átépítése, szélesítése 180 hosszúságban megtörtént, mely alkalmas lett autóbusz közlekedésére is.

A József A. út-Indóház út kereszteződésétől a sporttelep déli bejáratáig 313 méter hosszan gyalogos- és kerékpárút került kialakításra. A projektből továbbá új közvilágítás épült a József A. út- Indóház út kereszteződésétől a körforgalomig.

A fejlesztés illeszkedik a környék rehabilitációját célzó beruházások sorába. Az elmúlt években felújították és újranyitották az egykori Máv strandot, modernizálták a sporttelepet, jelentő számú parkoló épült, és megtörtént a környező utcák csapadékvízelveztő hálózatának modernizálása (Görbe-ér rehabilitálása) is.

Helyi hírek Szolnokkerékpárútkörforgalom