2024.04.26, Péntek
Elkészült az új idősek napközi otthona Mezőtúron
Illusztráció, unslpash.com

Elkészült az új idősek napközi otthona Mezőtúron

MTI

2023.03.30. 16:44

Elkészült az új idősek napközi otthona Mezőtúron, a tervek szerint az intézmény tavasz végén nyílik meg - közölte a csaknem húszezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város polgármesteri hivatala az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a harminc idős, illetve rászoruló mezőtúri lakos nappali ellátását biztosító Fóti utcai intézmény a korábbi tüdőgondozó helyén levő üres telekre épült. A mintegy 220 millió forintos beruházására 166 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a város önkormányzata, amely 41 millió forint többlettámogatást is kapott. Az önkormányzat bruttó 15 millió forinttal járult a költségekhez - közölték.

A beruházás során az energetikailag is korszerű, akadálymentes ingatlan kialakítása mellett megőrizték és rendezték a zöld területet, valamint új bútorokat, berendezéseket vásároltak.

A napközi étkeztetés biztosításához egy melegítő konyha is létesült, valamint egy mikrobusz szolgálja majd a gondozottak kényelmét - tájékoztattak.

Mezőtúron - a hamarosan megnyíló új intézménnyel együtt - négy nappali otthona lesz időseknek - közölte a helyi polgármesteri hivatal.

Helyi hírek MezőtúrIdősek Otthona