2024.04.29, Hétfő
Növekszik a kerékpárosbarát munkahelyek száma Szolnokon
Kép: info.szolnok.hu

Növekszik a kerékpárosbarát munkahelyek száma Szolnokon

info.szolnok.hu

2023.04.03. 10:00

Egyre többen kerékpároznak Szolnokon, és a munkába járók között is növekszik a kétkerekűt használók száma. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy a városban folyamatosan nő a kerékpárutak hossza, immár több mint 50 kilométernyit használhatnak a kerékpárosok - mondta Szalay Ferenc polgármester a Bringabarát Munkahely díj átadóján.

Hirdetés

Városunkban az elmúlt években - uniós és hazai forrásoknak köszönhetően - több tízmilliárd forintnyi fejlesztés valósult meg, néhány projekt még folyamatban van, illetve a következő hétéves fejlesztési időszak előkésztése is zajlik - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Szolnok Város Integrált Városfejlesztési Stratégiája célként meg is fogalmazza az egész várost lefedő, összefüggő biztonságos kerékpárút hálózat kiépítését.

Mintegy 36 pályázat érkezett be a város cégeitől és intézményeitől

Az elmúlt hónapokban a kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampány zajlott le Bringulj velünk, Szolnok! címmel. Ennek részeként keresték a város bringabarát munkahelyeit. Mintegy 36 pályázat érkezett be a város cégeitől és intézményeitől.

A 2023-as év Bringabarát Munkahelye:

  • Mc Hale Hungária Kft. (kerékpárvásárlási és szervizelési kedvezmény biztosít a dolgozók részére
  • Accell Hungary Kft. (Havonta bringás ajándékokkal jutalmazzák azokat, akik legalább 15 alkalommal kerékpárral mennek dolgozni
  • RepTár Szolnok Nonprofit Kft. (céges roller a munkába járáshoz)
  • Bognár és Társa Kft. (személyes példamutatás)
  • Jelmez-art Kft. (a Tour D’Opera kitalálója és fejlesztője, a tervek között szerepel Szolnok bekapcsolása)

A rendezvényt kerékpáros kvíz, a projekt eredményeinek bemutatása zárta.

Helyi hírekkerékpároskerékpárosbarát munkahelymunkahely